Denk mee over groen in Dongen  

Foto: Pixabay/dendoktoor

Planten en bomen zijn belangrijk. Het is goed voor de gezondheid van mensen én voor de natuur. Groen kan namelijk water opvangen in natte perioden en zorgen voor verkoeling in perioden dat het warmer is. Samen met inwoners wil de gemeente kijken naar de mogelijkheden voor het vergroten van biodiversiteit en het behouden van het groene karakter van Dongen. Daarom start de gemeente Dongen met de Klankbordgroep Groen.

Wat doet de Klankbordgroep? 
De Klankbordgroep Groen buigt zich over onderwerpen die beleidsmatig aard zijn, maar nog niet zijn vastgesteld in het bestaande beleid van de gemeente Dongen. Welke locaties zijn geschikt voor het omvormen van gazon naar bloemenweide, hoe kan groen ingezet worden voor klimaatadaptatie en waar is ruimte om extra bomen te planten? Ook dit zijn vragen waar de klankbordgroep over meedenkt en advies over geeft.

Wie zitten er in de Klankbordgroep Groen? 
De klankbordgroep bestaat uit vijf inwoners, een boomverzorger en een ambtenaar uit het vakgebied groen. Wethouder De Jong (openbare ruimte) is voorzitter van de klankbordgroep. De groep komt twee keer per jaar bij elkaar.

Hoe kan ik me aanmelden? 
Wil jij graag meedenken over het groen in de gemeente Dongen? Meld je dan aan voor de klankbordgroep Groen. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van zaaknummer 2024-148478 Geef daarnaast in je e-mail aan waarom je graag mee wilt denken en deel uit wilt maken van de klankbordgroep. Aanmelden kan tot en met vrijdag 10 mei.

Hoe wordt de selectie gemaakt?
Aan de hand van alle reacties selecteert de gemeente Dongen vijf inwoners voor de klankbordgroep op basis van motivatie. Ook houden we hierbij rekening met een groep inwoners uit verschillende delen van de gemeente. Zo zorgen we voor een diverse klankbordgroep. Wij laten via een e-mail weten of je geselecteerd bent voor de klankbordgroep. Heb je vragen over de Klankbordgroep Groen? Mail dan naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen