De 8e keer EET met je hart campagne in Dongen

Foto: Babs van Geel, Ed van Rijswijk

18.30 uur…de avond is donker en guur. Binnen werpt kaarslicht een warme gloed over amicaal geroezemoes. Kruidige geuren komen me vanuit de keuken tegemoet, terwijl een vriendelijke ober alvast mijn wijnglas vult. Het is vrijdagavond. Mijn vrienden en ik zullen samen de avond doorbrengen in een lokaal eetcafé. Verheugd bestudeer ik de kaart. Biefstukje met Parmezaan, kabeljauw met saffraan: dat belooft veel goeds. Dan zwaait de deur open. Terwijl mijn vrienden wrijvend hun handen opwarmen lopen ze me lachend tegemoet. De avond kan nu al niet meer stuk.

Herkenbaar tafereel?
Voor veel ouderen helaas niet. Meer dan 66 procent van de 85-plussers voelt zich eenzaam. Niet gek, want door een steeds kleiner sociaal netwerk komen zij nauwelijks de deur meer uit. De mentale en fysieke impact van eenzaamheid maakt hen kwetsbaar. Stichting Met je hart laat dit niet gebeuren en organiseert voor deze groep zelfstandig wonende ouderen het hele jaar door terugkerende ontmoetingen in de horeca. Een gezellig samenzijn waarbij waardevolle contacten gelegd worden en nieuwe vriendschappen ontstaan. Samen verveelt nooit.

Een recordaantal deelnemers in Dongen
Met de EET met je hart campagne doen we hier elk jaar in november en december een schepje bovenop. Hoe dat werkt? In Dongen zijn er maar liefst 79 restaurants en foodondernemers die hun gasten om een vrijwillige bijdrage vragen voor Met je hart. Niet eerder sloten zoveel lokale ondernemers zich aan bij ons om eenzaamheid in Dongen terug te brengen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het doorbreken van eenzaamheid. Dus kom gezellig eten en shoppen in Dongen en steun onze campagne met jouw euro! Een klein gebaar met grote impact. Wil je weten welke ondernemers meedoen? Kijk dan hier: https://www.metjehart.nl/eetmetjehart-deelnemers/.

22.30 uur
Gelukkig van de wijn, rijke smaken en goede gesprekken, vraag ik opgetogen om de rekening, want vanavond heb ik met mijn hart gegeten. Natuurlijk schenk ik één euro, net als mijn vrienden. Mijn avond kan niet meer stuk, want ik deel mijn geluk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen