Gezamenlijke verkeersactie VVN, politie en Anspachschool

Foto:

Afgelopen vrijdag vond een bijzondere verkeersactie plaats rondom het gebouw van de bovenbouw van de J.J. Anspachschool aan de Bolkensteeg. In een samenwerking van Veilig Verkeer Nederland afdeling Dongen, de politie en de Anspachschool werd een snelheidscontrole gehouden.

Gewapend met lasergun mochten de leerlingen van groep 7 van de J.J. Anspachschool bekijken hoe hard er daadwerkelijk gereden werd in de Bolkensteeg, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan. Overtreders van deze snelheid werden aan de kant gezet, waar ze door de politie waarschuwend toegesproken werden.

De leerlingen van groep 7 werden verdeeld in groepjes van 3, waarbij een leerling de lasergun hanteerde, een tweede leerling een bord met ‘dank u’, of, bij overschrijding van de snelheid, ’te hard’ omhoog hield en de derde leerling de snelheden noteerde van de passerende automoibilisten.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Dongen probeert met dergelijke acties bij diverse scholen het bewustzijn van zowel leerlingen als verkeersdeelnemers te vergroten voor wat betreft de snelheid waarmee men in de buurt van scholen rijdt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen