Glampings in Nederland zijn steeds populairder. Lees hier waarom

Foto: Pexels.com

Ingezonden Een zorgeloze kampeervakantie ligt in het verschiet. Nederlanders kamperen al vele jaren graag en veel. Kamperen en de term glamping in Nederland is de laatste jaren populairder geworden omdat steeds meer Nederlanders kiezen voor een kampeervakantie.

En de kampeervakanties worden steeds diverser. Kamperen in een caravan, camper, tent of vouwwagen is nog steeds populair. Toch kiezen veel Nederlandse kampeerders voor een huuraccommodatie, die kan variëren van een gehuurde caravan of chalet tot het huren van een camper.

Campings worden steeds meer gespecialiseerd.
Kindercampings, natuurcampings, 55+ campings: campings worden steeds meer gespecialiseerd. Er komen steeds meer gespecialiseerde campings, variërend van rustiek tot ultra-luxe. De camping die van alles een beetje heeft, zal geleidelijk aan veranderen. Kampeerders willen een camping die uitdrukt wie ze zijn en hoe ze willen leven.

Kamperen wordt een milieuvriendelijke vakantie.
Met zonne-energie verwarmde zwembaden, teruggewonnen afvalwater, caravans die zelf energie opwekken en kampeerders die zo weinig mogelijk koolstof achter willen laten, zijn allemaal opties. Kamperen wordt de ultieme milieuvriendelijke vakantie. Genieten en toch rekening houden met het milieu.

De meest essentiële bron van inspiratie zijn campingfilms.
Video’s over bestemmingen, campings en kampeerspullen inspireren steeds meer kampeerders. Zowel professionele als amateurproducties zijn beschikbaar. De hoeveelheid kampeervideo’s zal de komende jaren snel toenemen, omdat technologie en videomogelijkheden zowel gemakkelijker als geavanceerder worden (bijvoorbeeld drones), en omdat iedereen een smartphone heeft.

Kamperen gaat over plezier hebben en leren.
Kampeervakanties worden steeds meer gezien als kansen voor persoonlijke groei. Kampeerders zoeken naar zinvolle kampeervakanties en gedenkwaardige ervaringen. Tijdens de kampeervakantie is er tijd voor hobby’s, nieuwe ervaringen en de ontwikkeling van nieuwe talenten. Campings, zoals Villatent, zullen zich blijven specialiseren in activiteiten als surfen, yoga, kunst en koken.

Kamperen betekent samenwerken.
De sharing economy wint aan populariteit en dat is te merken op de camping. Kampeerspullen evolueren. Het is nu makkelijker om je eigen spullen uit te lenen of te huren dankzij nieuwe technologie. Dit geeft vakantiegangers meer flexibiliteit, waardoor ze kampeerbezoeken kunnen afwisselen met stedentrips of uitstapjes naar verre gebieden. Delen gebeurt zowel commercieel als intermenselijk. Kinderen lenen bijvoorbeeld de camper van hun ouders.

Volledig offline of volledig online
Digital natives, of jonge kampeerders, zijn steeds meer op zoek naar een vakantie die volledig is losgekoppeld van het internet. Zij hebben behoefte aan vakanties waarin zij nieuwe dingen kunnen uitproberen buiten de virtuele wereld waarin zij het grootste deel van hun tijd doorbrengen. En dit ondanks het feit dat oudere kampeerders online willen blijven en met hun kinderen en kleinkinderen willen communiceren.

Ontwikkelen in het licht van internetrecensies
Online beoordelingen van campings zijn 365 dagen per jaar beschikbaar. Kampeerders kunnen nu vaker en eenvoudiger hun indrukken over hun kampeervakantie delen. In de stadia van inspiratie en boeking neemt het belang van een campingevaluatie toe. Bovendien gaan campingevaluaties steeds meer met elkaar in discussie.

Kamperen is een leuke gezinsactiviteit.
Tijd wordt steeds schaarser. We willen graag samen quality time doorbrengen, genietend van elkaars gezelschap. Kampeervakanties zijn hiervoor ideaal en zullen steeds populairder worden als uitje waar u zich kunt losmaken van de dagelijkse sleur en weer contact kunt maken met uw dierbaren en de dingen die voor u het belangrijkst zijn.

Flexibel kamperen
Nederlanders kamperen graag, maar het aantal echte kampeerliefhebbers neemt af. In plaats daarvan zien we een groep mensen die het kamperen afwisselt met andere soorten vakanties. Zij brengen de ene vakantie door in een tent op een camping en de volgende vakantie in een all-inclusive resort in Turkije. Kamperen is de laatste jaren betaalbaarder geworden. Vliegtickets worden steeds goedkoper.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen