Koningsspelen: 2000 kinderen kleuren Dongen oranje!

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Vandaag kleurden alle pleinen van de basisscholen in de gemeente Dongen oranje. Zo’n 2.000 leerlingen deden mee aan de Koningsspelen.

De scholen Biezenkring, Sint-Jan, Heilig Hart, De Wegwijzer en De Springplank kregen in de loop van de dag bezoek van wethouder René Jansen en mascotte Sjors Sportief die op enthousiaste wijze werden ontvangen.

Voel je fit – dat was dit jaar het landelijk thema van de 10e editie van Koningsspelen. Een sportief feest met als doel kinderen in het primair onderwijs te laten zien dat samen bewegen leuk én belangrijk is. Met de twee meter hoge Sjors Sportief als kleurrijke blikvanger en energieke animator lukte dat prima.

Trotse wethouder
,,Met plezier sporten, dat vinden we heel belangrijk’’, benadrukt wethouder René Jansen. ,,Bewegen is niet alleen gezond; je wordt er ook blij van en je voelt je fitter. Samen met de beweegdocenten van BeweegBuro en studenten van het ROC, heeft iedere school in onze gemeente vandaag een eigen invulling gegeven aan de Koningsspelen. Daar zijn we trots op en we hopen dat we volgend jaar weer één groot gezamenlijk sportfeest kunnen maken’’, aldus de wethouder sport.

Kennismaken met sport
Sjors Sportief is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord Dongen in samenwerking met de lokale sportaanbieders en combinatiefunctionarissen van het Beweegburo. ,,Sjors Sportief maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zonder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden van een club of vereniging’’, aldus wethouder Jansen.

Koningsspelen
In 2013 zijn de landelijke Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Met als doel: kinderen in het basisonderwijs en hun ouders laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen