Mooie woorden voor wethouder Petra Lepolder

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Terwijl de nieuwe gemeenteraad donderdag aan zijn eerste vergadering begon, was het voor wethouder Petra Lepolder haar laatste raadsvergadering.

Petra heeft de politiek vaarwel gezegd na de verkiezingsuitslag, waarbij de VVD één zetel moest inleveren. Ze gaat nu aan de slag als clustermanager bij Mijzo, waarbij Dongen in haar werkgebied valt. Petra kwam in april 2019 naar Dongen als opvolger voor de opgestapte Rolf Vullings. Ze was toen al 5 jaar wethouder in Steenbergen geweest en daarvoor raadslid. Op 31 mei is er nog een officieel afscheid, maar de laatste raadsvergadering als wethouder, dat liet burgemeester Marina Starmans niet zomaar voorbijgaan. Wel met de belofte dat ze het nu kort zou houden, maar Petra op 31 mei nog uitgebreid gaat toespreken.

Door: Bernadette Klerx

‘Je gaat een prachtige nieuwe uitdaging aan bij Mijzo. Je kwam als doorgewinterde RO-wethouder ( Ruimtelijke Ordening) hier binnen en kreeg plotseling het hele sociaal domein in je portefeuille. In het begin zagen we je rondlopen alsof je je afvroeg waar je in was beland, maar hoe mooi is het dan dat je uiteindelijk toch voor een groot gedeelte je passie in het sociaal domein hebt gevonden. Daardoor ga je nu verder bij Mijzo. Petra, dankjewel voor alles wat je voor ons in de afgelopen 3 jaar hebt gedaan, de passie die je hebt gehad voor jouw portefeuille en de vele mooie verbindingen die je hebt gelegd’, zei burgemeester Starmans.

Partijgenoot en raadslid Perry Wens had ook mooie woorden voor Petra. ‘Drie jaar geleden waren wij op zoek naar een wethouder en de klik met jou was er meteen. Je bleek ook een goede match met Dongen te hebben, want al snel kwam het hele gezin overgevlogen van Steenbergen naar Dongen. Je hebt je snel ingewerkt in de dossiers, je wist al snel van de hoed en de rand en daar hadden veel mensen veel waardering voor. Je bent een echte teamplayer, en dat werkte ontzettend fijn samen. Je bent helder in je boodschap, kunt snel schakelen, je bent transparant in wat je doet en je komt na wat je zegt. Bij Mijzo kun je met jouw sociale hart verder werken aan de maatschappelijke opgave die jij zo goed kent. Wij wensen jou veel succes en plezier en wij feliciteren Mijzo met zo’n kanjer. Gelukkig gaan we je nog heel vaak in ons midden zien bij de VVD en uiteraard hopen we ook nog wel stiekem dat we je terug gaan zien in de politiek, want jouw kennis, kunde maar vooral jij als persoon gaan we op veel vlakken missen.‘

Reacties

Cookieinstellingen