Carnavalsweer: Zonnig, lente en een beetje winter

Foto: Jeroen Stuve/Stuve Fotografie

Een oranje zonnetje luidt deze zaterdag carnaval 2022 in het Peeënrijk in. Het is volgens weerman Piet Paulusma de voorbode van een prachtig en zonnig weekend.

Zonnig, lente en een beetje winter
Piet Paulusma: “Het weer voor dit weekend en de eerste helft van de komende week vat ik samen als zonnig, lente en een beetje winter. Zaterdag, zondag en maandag worden drie dagen op een rij met vrij zonnig weer. Hoewel de maximumtemperaturen niet overal in ons land in de dubbele cijfers terecht komen zal de combinatie van 8 tot 11 graden met veel zon goed zijn voor het lentegevoel. Over het algemeen is het rustig weer waardoor het iets warmer aanvoelt.

Zondag voelt kouder aan
Zondag is hierop een uitzondering als er een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind komt te staan. Hierdoor zal het zondag kouder aanvoelen. Dinsdag en woensdag verwacht ik een kracht 2 tot een kracht 4 uit oost tot noordoost. We kunnen fraaie zonopkomsten en zonsondergangen verwachten. Dus kansen voor mooie foto’s. Het beetje winter wat ik verwacht heeft te maken met de lichte vorst en grondvorst voor de komende nachten en de kans op vooral grondvorst voor de nachten vanaf maandag tot en met het volgende weekend, het eerste weekend in lentemaand maart. De komende nachten kans op gladheid door wat lichte vorst of door grondvorst. Tijd inruimen voor het autoruiten krabben.”

www.pietsweer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen