Peeënrijk loopt warm voor nieuw evenement: De Slentertocht

Foto:

Vorige week werd er op dongen.nieuws.nl al een aankondiging gedaan over De Slentertocht. Afgelopen maandag startte de inschrijving via www.slentertocht en na de storm die vóór het weekend over Dongen raasde, liep het ook storm met de inschrijvingen. dongen.nieuws.nl sprak met Bas, één van de organisatoren.

Er blijkt ontzettend veel animo te zijn voor de Slentertocht, kan je misschien een tipje van de sluier lichten?
Eigenlijk wil en kan ik er nog niet heel veel over zeggen. Iedereen heeft zin om weer eens wat te doen. We zijn ontzettend blij met de versoepelingen die morgen ingaan want dat maakt de tocht alleen nog maar leuker en gezelliger.

Vorige week zagen we een kaartje met drie vraagtekens, kan je er dan niet eentje onthullen?
Dat zou niet eerlijk zijn tegenover de carnavalsverenigingen die hier veel tijd en energie in gestoken hebben. Vóór de optocht ga je ook niet alvast alle wagens en deelnemers verklappen toch? Het wordt een carnavaleske beleving, het is de moeite om heel de tocht te lopen (ongeveer 4,11 km) en dan terug te gaan naar waar je het gezellig vond. Je mag dus eigenlijk niets missen en daarom moet je echt alle 11 punten even bezoeken!

De Slentertocht klinkt als een evenement met behoorlijk wat organisatie, is dat ook zo?
Ja, dat is inderdaad zo. Er zijn twee mensen begonnen met het idee, die hadden al snel door dat er meer mensen nodig waren. De keer daarop zaten ze met z’n vieren te vergaderen, de keer daarop met zes personen en daar is het bij gebleven. Maar De Slentertocht zou niet mogelijk zijn zonder de carnavalsverenigingen die geweldige dingen hebben voorbereid,
Zo waren we van de week even bij een vereniging en die waren nog snel even gelaste decoraties in het schuim aan het zetten en dat moest deze week nog gespoten worden…geweldig toch?! Wat zeker een aanvulling is, zijn de kapellen die de straat gaan voorzien van (carnavals)muziek. We hebben ook nog eens ondersteuning gehad vanuit de middenstand, een super sympathiek gebaar waar we de ondernemers erg dankbaar voor zijn.

Er staat nergens iets vermeld over kosten voor deelname.
Is dat een vraag of een constatering…haha! Wij wilden de eerste editie voor iedereen toegankelijk maken en daarom is deelname kosteloos. Dat had dus niet gekund zonder de hulp van een aantal middenstanders. Deze zullen we op onze social media nog wel benoemen en bedanken. Tijdens de tocht is het overigens ook mogelijk om een vrijwillige donatie te doen aan de organisatie, maar vrijheid blijheid!

Wil je nog iets kwijt aan de slenteraars?
Ga er vooral van genieten, pas goed op elkaar en let op de veiligheid van jezelf en anderen. We zijn erg benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers en zouden het leuk vinden als ze op onze social media hun reactie achterlaten! We wensen iedereen een leuke slentertocht toe en uiteraard een goede carnaval!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen