Aanvragen kabelgoottegels vanaf nu mogelijk

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Dongen een pilot gehouden met het gebruik van kabelgoottegels voor elektrische voertuigen. Door de EV-kabelgoottegel te gebruiken ligt de laadkabel van een elektrisch voertuig niet op het trottoir, maar in de tegel.

Dit voorkomt onveilige situaties en een voertuig kan vanaf particulier terrein toch worden opgeladen in de openbare ruimte. De kabelgoottegel is een idee van Dongenaar Armand Hermans. De tegel wordt de EV-kabelgoottegel genoemd. EV staat voor Elektrisch Voertuig.

Pilot
Tijdens de pilot zijn de EV-kabelgoottegels getest op gebruik, sterkte, gebruikersgemak en onderhoud. De resultaten van de pilot zijn positief. Daarom wordt het nu voor inwoners mogelijk de EV-kabelgoottegels aan te vragen.

Try-out fase
De tegels zijn bedoeld voor inwoners met een elektrisch voertuig en een privé oplaadpunt, maar die geen eigen oprit hebben. Dit jaar is de try-out fase. Dit houdt in dat het gebruik van de tegels wordt gemonitord. Wanneer de ervaringen positief zijn, blijft het mogelijk de EV-kabelgoottegels aan te vragen. Als er veel negatieve ervaringen zijn met het gebruik van de tegels kan het college besluiten niet verder te gaan. Voor bewoners die dan reeds gebruikmaken van de EV- kabelgoottegels wordt indien nodig een passende oplossing gezocht.

EV-kabelgoottegels aanvragen
De EV-kabelgoottegels zijn aan te vragen via deze pagina. Daar leest u ook de kosten en de voorwaarden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen