Lionsclub Donge Vallei schenkt ruim 550 pakken DE koffie aan de Voedselbank

Foto:

Tijdens de jaarlijkse landelijke lions actie in december heeft Lionsclub Donge Vallei liefst 254.045 waardepunten ingezameld. Voor deze punten levert Douwe Egberts 500 pakken koffie aan de Voedselbank voor haar klanten in Dongen en ‘s-Gravenmoer.

Het is voor de Lions Club Donge Vallei de 10de keer dat er met deze landelijke actie wordt meegedaan en het is telkens weer opmerkelijk dat er na al die jaren nog steeds zoveel punten worden opgehaald. Ook dit jaar weer bijzonder omdat de actietijd korter was en er minder inzamelpunten waren door de Corona perikelen.

“Het leek er op dat dat de inzamelbox in de Cammeleur een wat rustig bestaan zou hebben tijdens de gedeeltelijke lockdown periode, maar het tegendeel was waar. Veel meer is er dit jaar van de box gebruik gemaakt “, zegt Rick Meijer samen met Warden Deenen ook dit jaar weer de coördinatoren van deze actie in Dongen. “Dat kwam na de publicaties in de Dongense nieuwsmedia en door de bekendmaking van een speciaal emailadres in de regionale bladen. Daardoor kregen we heel veel meldingen via dat e-mailadres. Veel punten werden opgestuurd per post of gebracht bij leden thuis of we gingen ze ophalen. Met een fantastisch resultaat”.

Het tellen was weer een flinke klus. Het duurde twee middagen om alles geteld te krijgen, maar werd met veel plezier gedaan zeker gezien de grote hoeveelheid die toch weer tot een bijzonder resultaat heeft geleid.

De waardepunten zijn vrijdag 12 februari aan Annita Kooijman van de Voedselbank overhandigd, die verheugd reageerde op het resultaat. Zij kan veel klanten van de Voedselbank weer blij maken met verse koffie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen