Foto van de week

Foto: Fred Joosten

Deze week laat Fotoclub Dongen U in deze rubriek een foto zien van Fred Joosten.

Comentaar Fotoclub Dongen:

“Hij heeft al eerder een foto gepresenteerd en misschien herinnert U zijn foto nog wel met als titel “vlekje”. Een korte reminder: In dit geval was de basis een foto van een vlekje op een etalageruit van de voormalige Em-Té in Dongen. Menigeen loopt hieraan wellicht voorbij, maar je ziet wat er uit voort kan komen! Op onze vraag hoe hij dat allemaal gedaan had, moest Fred helaas bekennen dat hij dat niet meer wist. Hij zou namelijk GEEN tweede exemplaar meer kunnen maken, omdat hij niet alle bewerkingen die hierop zijn toegepast,
genoteerd heeft.

Welnu, deze keer zien we wederom een dergelijke foto van hem. Tijdens het wandelen zag hij op het fietspad langs het Cambreur College een bananenschil liggen. In het asfalt gereden, grotendeels zwart verkleurd, een vaal geworden sticker. Kortom, een pracht beeld om daar weer eens lekker mee te gaan experimenteren. Uren en meerdere pogingen later
heeft hij dan een ‘beeld' dat hem bevalt. Vanaf dat moment volgt een fine tuning om de juiste kleuren en abstractie te bereiken waar hij van houdt. Uiteraard is hij er zelf tevreden over.

Wellicht komt dit beeld U bekend voor. Nou, dat klopt, want het is een wereldberoemd kunstwerk. Het is helaas niet te bewonderen in een museum, maar op het eerste album van rockband “The Velvet Underground”. De kunstenaar ontwierp deze banaan speciaal voor de band en was ook betrokken bij de ontwikkeling van het album. Deze simpele banaan laat meteen zien waar Andy Warhol wereldberoemd mee is geworden: eenvoudige afdrukken van alledaagse objecten. Leuk weetje: bij de eerste drukken van dit album kon de banaan als een sticker gepeld worden, waaronder er een huidkleurige banaan tevoorschijn kwam. (https://www.alletop10lijstjes.nl)

Binnen onze club werd deze foto in het algemeen goed gewaardeerd. Je moet er wel een klik mee hebben, want niet iedereen zal van dit soort werk houden. Wij hopen in ieder geval dat we nog menige creaties van Fred mogen zien. Bedankt voor je bijdrage.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen