Gemeente informeert buurtbewoners Kardinaal van Rossumstraat over situatie na de brand

Foto:

In een bewonersbrief informeert de gemeente Dongen de buurtbewoners van de Kardinaal van Rossumstraat over de gevolgen van de grote brand van zondag waarbij één dodelijk slachtoffer te betreuren was.

De brief luidt als volgt:

Met deze brief willen wij u informeren over de hulpverlening in uw straat nadat er gisteren een afschuwelijke brand heeft gewoed op het adres Kardinaal van Rossumstraat 44.

Slachtoffers
De brand heeft één dodelijk slachtoffer geëist. Eén persoon is in het ziekenhuis opgenomen met ernstig letsel. De drie overige bewoners van het huis hebben een traumatische ervaring meegemaakt en er is slachtofferhulp ingeschakeld.

Pand
Experts dragen zorg voor de veiligheid rondom de woning. De brand heeft grote gevolgen voor de stabiliteit van het pand. Er wordt gewerkt aan een structurele oplossing. Daarbij kan groot materieel worden ingezet, zoals een kraan. De veiligheid van hulpverleners, omwonenden en verkeer zoals fietsers en voetgangers staat hierbij steeds voorop.

Hulpdiensten
Wij vragen u dringend om de aanwijzingen van brandweer en politie op te volgen. Afhankelijk van de werkzaamheden, kan de situatie zich wijzigen. We doen er alles aan om uw woning zo goed mogelijk bereikbaar te houden, al dan niet onder begeleiding van de hulpdiensten. Namens de gemeente Dongen zijn frequent boa’s (ambtenaren in uniform) in uw straat aanwezig voor toezicht en ondersteuning.

Gesprek
Net als gisteren is de burgemeester ook vandaag op bezoek gegaan bij direct betrokkenen in de buurt, zoals buren en overburen. In deze moeilijke tijden helpt het om met elkaar in gesprek te gaan. Heeft u ook behoefte aan slachtofferhulp, laat het ons dan weten via onderstaande contactgegevens.

Afsluiting van straat
Zolang het om veiligheidsredenen noodzakelijk is, zal de Kardinaal van Rossumstraat (deels) worden afgesloten voor verkeer. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen