Popkoor Spirit gaat weer los…

Foto:

Na een gedwongen pauze van anderhalf jaar gaat Popkoor Spirit weer aan de slag. Met frisse moed en….een nieuwe dirigent

In een persbericht meldt het koor: “Met trots presenteert Popkoor Spirit uit Dongen vanaf 1 november een nieuwe, veelzijdige en energieke dirigent met een prachtige staat van dienst: Ruud Verkoeijen.

Deze professional is als docent verbonden aan de Tilburgse Muziekschool (Factorium) en heeft meerdere conservatoriumopleidingen afgerond. Is naast dirigent ook trompettist, componist en arrangeur. Ruud was 15 jaar als arrangeur, toetsenist en trompettist, en later als dirigent, verbonden aan het orkest van de MusicAll Factory waarmee hij aan de wieg stond van latere musicalsterren als Brigitte Heizer en Freek Bartels.

Ook is hij als trompettist al meer dan 20 jaar verbonden aan het Brabants jazzorkest waarmee hij samenspeelde met solisten als Stevie Ann, Benjamin Herman, Trijntje Oosterhuis, Ellen ten Damme, Mathilde Santing en Gerard van Maasakkers. Hij heeft jaren de muzikale leiding bij Kindermusicalgroep Piccolino in Den Bosch gehad en is inmiddels al weer vele jaren bij De Notenkrakers en Djemm! in Waalwijk actief.
Ruud’s energie werkt erg aanstekelijk en met Ruud hoopt Popkoor Spirit een mooie tijd tegemoet te gaan en hun plannen voor een nieuwe show weer uit de kast te kunnen halen.

Zingen en long-Covid
Wist je dat zingen goed kan werken bij herstel van mensen met long-Covid? Zij houden vaak lang last van ademhalingsproblemen na hun coronabesmetting. Ook kampen zij vaak met emotionele problemen. Zingen kan helpen bij beide. Veel patiënten zijn door een lange periode van benauwdheid verkeerd gaan ademen en dat valt op te lossen met zingen, waarbij ademtechnieken belangrijk zijn. Wanneer er bij zingen op het gebruik van de stem, klank en het juiste volume wordt gelet, span je de spieren aan die je nodig hebt voor het spreken en zingen.
En… bij zingen komen ook emoties los, geeft plezier en is een sociale activiteit.

Mocht je belangstelling hebben, nieuwsgierig zijn of heb gewoon heel veel zin in zingen van popmuziek, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected].”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen