Digitaal verlengen rijbewijs mogelijk in Dongen vanaf 1 augustus

Foto: waalwijk.nieuws.nl

Vanaf 1 augustus is het in de gemeente Dongen mogelijk een rijbewijs digitaal te verlengen. Na een succesvolle pilot bij 29 gemeenten is Dongen een van de eerste gemeenten waar het mogelijk is een rijbewijs digitaal te verlengen. Het nieuwe rijbewijs kan twee dagen na de aanvraag zonder afspraak worden opgehaald in het gemeentehuis.

Burgemeester Marina Starmans is blij met de digitale ontwikkeling. “Het verlengen van een rijbewijs wordt op deze manier een stuk eenvoudiger. Inwoners kunnen op een moment dat voor hen het best uitkomt een rijbewijs digitaal verlengen.”

Digitaal verlengen
Het digitaal verlengen van een rijbewijs kan eenvoudig en veilig via de website van het RDW. De RDW is de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt. Voor het digitaal verlengen van een rijbewijs dient een pasfoto gebruikt te worden die is gemaakt in een erkende fotocabine of door een RDW erkende fotograaf. Vanaf 3 augustus is ook een fotocabine van het RDW in het gemeentehuis te vinden. Na de aanvraag kan het rijbewijs na twee werkdagen zonder afspraak worden opgehaald in het gemeentehuis. Het blijft ook mogelijk een rijbewijs op afspraak in het gemeentehuis te verlengen. Dit is in sommige gevallen ook noodzakelijk. Het digitaal aanvragen is namelijk alleen mogelijk voor het verlengen van een rijbewijs of bij het uitbreiden van categorieën. Een eerste rijbewijs of een rijbewijs waarvoor een gezondheidsverklaring nodig is, kan niet online worden aangevraagd.

Pilot
In oktober 2018 is een aantal gemeenten onder begeleiding van de RDW gestart met de pilot Digitaal Aanvragen Rijbewijs. Uit de evaluatie van 29 pilotgemeenten van oktober 2018 tot en met augustus 2020 blijkt dat ongeveer 19% van de inwoners van deelnemende gemeente kiest voor digitaal aanvragen.

Meer informatie
Op https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen vindt u meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs en de RDW gecertificeerde fotografen bij u in de buurt.

 

Reacties