Voorbereid op fietsvakantie in Nederland

Foto: Pixabay License/renateganade0

Ingezonden Sporten is goed voor lichaam en geest; een uitspraak die gedurende de lockdown belangrijker is geworden dan ooit tevoren. Hoewel dit voor lange tijd niet in groepsverband kon, betekende dit niet dat er helemaal niet meer gesport kon worden.

Zo besloten velen een racefiets aan te schaffen, met zijn twee├źn te trainen of een rondje te gaan hardlopen. Ook nu de vakantie voor de deur staat, zetten velen de sportieve gedachtegang door met de fiets op vakantie te gaan in eigen land. Echter, hoe bereid je een fietsvakantie voor en wat mag er in jouw fietstassen zeker niet ontbreken? Met de tips uit dit artikel zorg jij ervoor dat je een geweldige fietsvakantie tegemoet gaat!

  1. Investeer in een professionele fiets
    Een fietsvakantie houdt al snel op wanneer je niet over een professionele fiets beschikt. Zo zal je veel moeite ervaren als je vertrekt met je oude studentenfiets zonder lampen en goedwerkende remmen. Om die reden is het aan te raden om te investeren in een professionele (race)fiets of om je oude fiets naar de fietsenmaker te brengen, zodat alles er weer op en aan zit. Vergeet bovendien niet om fietstassen aan te schaffen om te voorkomen dat je je gedurende de hele vakantie met een zware rugzak van A naar B verplaatst.
  2. Scherp zicht met de juiste lenzen
    Hoe kun je genieten van de fantastische uitzichten tijdens je fietstocht, wanneer je niet over de juiste lenzen beschikt? Je lenzen indoen is dan ook een must gedurende de fietsvakantie. Echter, tijdens de fietstochten zal je soms te maken krijgen met harde windstoten. In dit geval kunnen je ogen droog raken, waardoor het raadzaam is om je te verdiepen in droge ogen door lenzen. Op die manier bied jij je hele lichaam extra comfort tijdens de intensieve, sportieve fietsvakantie.

 

Reacties