Nederland gaat vandaag met versoepelingen weer verder open

Foto: Pixabay License/spooky_kid

Met het ingaan van een nieuwe reeks versoepelingen vandaag gaat ons land er weer een beetje meer uitzien zoals voor de coronacrisis.

Horeca, theaters en musea
De horeca mag vanaf vandaag weer een stukje verder open. Zo wordt de eindtijd voor de terrassen verruimd van 20.00 uur naar 22.00 uur en mogen restaurants ook weer binnen gasten ontvangen. Ook de verkoop van alcohol mag tot 22.00 uur. Per terras mogen maximaal 50 mensen aanwezig zijn, binnen geldt datzelfde aantal. Ook restaurants en sportkantines mogen weer gasten binnen ontvangen en langer openblijven. Musea mogen de deuren weer openen en ook concertzalen en openluchttheaters gaan weer in bedrijf, hoewel een maximumaantal bezoekers per vierkante meter geldt. Dat is ook zo in bioscopen en theaters.

Thuis weer 4 gasten ontvangen
Sauna’s en wellnesscentra mogen onder voorwaarden weer open, evenals de casino’s. In onder meer attractieparken kunnen de binnenruimtes weer in gebruik worden genomen. Thuis mogen weer vier mensen op bezoek komen en de maximale groepsgrootte buiten is eveneens op vier vastgesteld. De versoepelingen waren oorspronkelijk voor 9 juni voorzien, maar door de gunstige ontwikkelingen van de coronacijfers besloot het kabinet ze nu al te laten ingaan.

Reacties