Wat is mechanische assemblage?

Foto: CCo/Public Domain

Mechanische assemblage is een term die soms wordt gebruikt om het proces van het assembleren van componenten op een assemblagelijn te beschrijven. De term kan ook worden toegepast op geassembleerde producten of onderdelen die op deze manier zijn gemaakt.

In beide gevallen is de betekenis van mechanische assemblage het combineren van componenten om een compleet product te maken of een functie uit te voeren. In industriële omgevingen is mechanische assemblage een proces dat wordt gebruikt bij de productie van productielijnen.

Terwijl het product langs de lopende band reist, worden er onderdelen aan elk werkstation toegevoegd. In sommige productielijnen kan de transportband op elke positie stoppen, terwijl in andere fabrieks productielijnen de transportband continu beweegt. Terwijl de onderdelen door het werkstation gaan, zullen arbeiders of industriële robots taken uitvoeren die de montage van het eindproduct vergemakkelijken.

Technieken
Mechanische assemblage vereist speciale engineering technieken om een kosteneffectieve en tijdige assemblage van producten te garanderen. Om een product voor mechanische montage te ontwerpen, moet de ingenieur het product in wezen in het ontwerp vervaardigen en vervolgens het product demonteren. Door dit te doen, kunnen ingenieurs de stappen bepalen die nodig zijn om een product in een logische volgorde te bouwen met behulp van assemblagelijn technologie.

Zorgvuldig technisch ontwerp is belangrijk omdat het uitschakelen van deze stappen kan resulteren in ontbrekende componenten. Als dit gebeurt, moet het item worden gedemonteerd om de onderdelen op hun plaats te zetten. Door een compleet concept van het assemblageproces in de engineeringfase te creëren, kunnen de geplande producten en onderdelen uit verschillende bronnen op de assemblagelijn van meerdere fabrieken worden geproduceerd.
In veel gevallen kunnen onderdelen (zoals bouten en moeren) die niet specifiek zijn ontworpen voor specifieke producten worden gekocht bij bieders met lagere biedingen, waardoor productiekosten worden bespaard.

De voordelen van mechanische assemblage (en kabelboom assemblage)
Het gebruik van mechanische montage als industrieel proces heeft verschillende voordelen. Op deze manier vervaardigde producten kunnen eenvoudig worden gedemonteerd en weer in elkaar worden gezet in afgelegen gebieden. Omdat onderdelen ter plaatse in de fabriek kunnen worden vervaardigd en geassembleerd, kunnen de productiekosten meestal worden verlaagd.

Deze producten kunnen ook eenvoudig worden gerepareerd met reserveonderdelen op voorraad. Met de mogelijkheid om mechanische componenten eenvoudig te demonteren en weer in elkaar te zetten, kunnen deze producten eenvoudig worden geüpgraded.

Producten die zijn vervaardigd met behulp van mechanische montagemethoden (of kabelboom assemblage) worden over het algemeen onderverdeeld in twee categorieën: mechanische montage en elektromechanische montage. Mechanische componenten omvatten onderdelen die zijn samengesteld om mechanische functies uit te voeren, zoals lenzen en andere niet-elektronische onderdelen. Elektromechanische componenten omvatten producten die elektronische componenten gebruiken om mechanische bewerkingen uit te voeren, zoals schijfstations en elektrische apparaten. Wil je meer weten? Bekijk dan eens de website van Confed.

Wilt u ook mechanische assemblage gebruiken? Kies dan voor Confed, snel, betrouwbaar en kwaliteit.

 

Reacties