De allermooiste bezienswaardigheden van Spanje

Foto: Pexels

Ingezonden Mogelijk kunnen we in de zomer van 2021 op vakantie naar het buitenland, maar dat is door de pandemie nog altijd allerminst zeker. Het kan daarom slim zijn om dit jaar nog in eigen land te blijven, maar wel alvast bezig te gaan met het plannen van je volgende wereldreis.

Mogelijk staat Spanje bijvoorbeeld hoog op je bucketlist, je kunt er dan voor kiezen om een vakantie naar dit Zuid-Europese land te gaan inrichten. Zo zul je alvast via autohuur Spanje kunnen kijken hoeveel het huren van een auto gaat kosten. Gebruik hierbij natuurlijk wel de vergelijker van EasyTerra zodat je zo goedkoop mogelijk langs de onderstaande mooie bezienswaardigheden in Spanje kunt rijden.

Sagrada Família in Barcelona
Antoni Gaudi ging een stap verder in de architecturale stijl die bekend staat als Art Nouveau. De fantasievolle en waanzinnige gebouwen die hij in Barcelona creëerde, zijn herkenningspunten geworden, het zijn echt de kenmerkende attracties van deze Catalaanse stad. De belangrijkste is de Sagrada Família kerk, officieel de Temple Expiatori de la Sagrada Família of de Holy Family Church of the Atonement. Dit is één van Europa’s meest onconventionele kerken, het is ook nog niet voltooid, dus als je vanaf de toren naar beneden kijkt, kun je hieronder het werk in uitvoering zien. Daarnaast zijn er nog meer locaties van Gaudi in Barcelona die zeker een bezoekje waard zijn, zoals Casa Milà en Parc Güell.

El Paseo del Artes in Madrid
Alleen al het Prado behoort tot de beste kunstmusea ter wereld vanwege de rijkdom van zijn collecties. Maar voeg het Reina Sofia National Art Museum, het Thyssen-Bornemisza Museum en het CaixaForum toe, allemaal langs de kilometerslange, schaduwrijke boulevard van Madrid, en je hebt misschien wel de hoogste concentratie van onschatbare kunstschatten ter wereld. Het is geen wonder dat dit bekend staat als El Paseo del Arte, oftewel Boulevard of the Arts. Prado is hier dus wel het hoogtepunt van, wat ’s werelds grootste collectie Spaanse kunst heeft. Dit museum staat met name bekend om zijn werken uit de gouden eeuw van Spanje die gemaakt zijn door Goya, Velazquez en El Greco. Ook werken van Nederlandse kunstenaars vind je in Prado.

De Grote Moskee van Cordoba
Ooit de belangrijkste moskee van de westerse islam en nog steeds bekend als de Mezquita, is de moskee van Cordoba één van de grootste ter wereld en de mooiste prestatie van de Moorse architectuur in Spanje. Ondanks latere wijzigingen die het centrum hebben uitgehouwen om een katholieke kathedraal in het hart te bouwen, behoort de Grote Moskee bij het Alhambra in Granada als één van de twee mooiste voorbeelden van islamitische kunst en architectuur in West-Europa. Bouwmaterialen van Romeinse en Visigotische gebouwen werden gebruikt bij de bouw. Dit begon in 785 en pas tegen 1000 was het uitgegroeid tot zijn huidige afmetingen. Dit geldt voor de gebedsruimte, waar je ondertussen maar liefst negentien gangpaden vindt.

Ciudad de las Artes en las Ciencias in Valencia
Toen Valencia de loop van de rivier verlegde die de stad herhaaldelijk had overstroomd, bleef er een brede, vlakke rivierbedding over die door bruggen werd overspannen. Het was op dit zuivere palet dat de briljante Spaanse architect Santiago Calatrava een adembenemend ensemble van structuren creëerde die een magneet zijn geworden voor liefhebbers van hedendaagse architectuur. Niet alleen de gebouwen, maar ook de musea, kunstlocaties en het aquarium vormen een reeks toeristische attracties die tot de populairste van Spanje behoren. Het grootste oceanografische aquarium van Europa, L’Oceanogràfic, werd gebouwd in de vorm van een waterlelie met gebouwen gewijd aan verschillende wateromgevingen, van de tropen tot de polen. Het aquarium is overigens niet ontworpen door Calatrava, voor dit prachtige gebouw is de architect Félix Candela verantwoordelijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen