Online lezing door Roxane van Iperen Over haar bestseller: ’t Hooge Nest

Foto: Theek5

Op maandag 26 april om 20.00 uur geeft schrijfster Roxane van Iperen een lezing over haar boek ’t Hooge Nest. De lezing wordt live gestreamd vanuit Theater de Bussel te Oosterhout. De titel van het boek verwijst naar de naam van de villa in ’t Gooi waar tijdens de Tweede Wereldoorlog twee Joodse zussen vele onderduikers verborgen. Kaartjes voor de lezing zijn verkrijgbaar via www.theek5.nl/activiteiten

De lezing van Iperen stond al in 2020 gepland, in het kader van 75 jaar bevrijding. Helaas kon dat destijds door de komst van het coronavirus geen doorgang vinden.

’t Hooge Nest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen – Janny en Lien Brilleslijper – een van de grootste onderduikadressen in Nederland: ’t Hooge Nest, een villa in ’t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door. Dit gebeurde pal onder de neus van NSB-buren en nazi kopstukken in Naarden. Helaas wordt het Nest uiteindelijk verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met Anne Frank en haar familie. ’t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Over Roxane
Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ’t Hooge Nest. Daarvan werden tot op heden meer dan 175.000 exemplaren verkocht, en het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019. Van Iperen schrijft dit jaar het essay voor de Boekenweek en ze houdt de 4mei-lezing in De Nieuwe kerk in Amsterdam bij de Dodenherdenking. ’t Hooge Nest staat in de top 3 van de meest uitgeleende boeken in 2020!

Kaartverkoop
De lezing is te volgen vanuit je favoriete luie stoel. Bij aankoop van een kaartje ontvang je een unieke link naar de livestream. Je hebt alleen een computer met internet nodig. Bestel een kaartje á €5,00 via www.theek5.nl/activiteiten.

 

Reacties