Oranjenacht en Koningsdag: Dit kun je zien tijdens Studio OPF!

Foto:

Het Oranje Comité Dongen is achter de schermen erg druk om op 26 en 27 april aanstaande 2 spetterende en muzikale tv-uitzendingen te maken voor alle inwoners Dongen. Studio OPF brengt alle festiviteiten die we normaal gesproken samen in Park Vredeoord vieren, gewoon bij je thuis in de huiskamer!

Studio OPF: Oranjenacht Live!
Op maandag 26 april start de uitzending om 19.30u met Studio OPF: Oranjenacht Live! Vanuit de studio zal toegewerkt worden naar de aftrap van De Dongense Oranje Quiz. Alle ingeschreven teams krijgen een aantal pittige vragen en opdrachten voorgeschoteld om hun kennis over het Koningshuis, het Oranjeparkfestival en gerelateerde onderwerpen te toetsen. Inschrijven voor de quiz kan nog tot 22 april!

Als De Dongense Oranje Quiz officieel van start is gegaan wordt er overgeschakeld naar ‘Met de Kroon op Tafel’, een kennis- en bluf quiz met een hoog Oranje Boven gehalte. Twee bekende Dongenaren schuiven aan om het op te nemen tegen… jou? Lijkt het je leuk om live in de uitzending mee te doen, geef je dan snel op. Beantwoord deze vragen in de voorronde (klik hier) en wie weet sta jij straks als kandidaat in de studio.

Koningsnacht kan en mag natuurlijk niet zonder muziek voorbijgaan. Vanaf 20.30 uur kan heel Dongen genieten van de Vrienden Van Dongen Live!, een spectaculaire show waarin Dongense muzikanten eigen nummers afwisselen met bekende hits. Om 22.15 uur wordt de uitzending afgesloten met Studio OPF: Late Night. In deze interactieve talkshow wordt samen met alle inwoners van Dongen teruggekeken op de feestelijke avond!

Studio OPF: Koningsdag Live!
Vanaf 17.00 wordt de uitzending op 27 april hervat met een gevarieerd programma vol muziek, live cooking,
verrassende gasten en nog veel meer. We starten het programma speciaal voor de kinderen, met het bord op schoot. LEGO Masters kandidaat Marcel maakt bekend wie de winnaar is geworden van de OPF Bouw Challenge. Vergeet niet om een foto van je mooie Koningsdag bouwwerk op te sturen! Dit kan nog tot 20 april. Vervolgens worden de heupen los
gegooid met de OPF Dance Challenge. De beste optredens die via TikTok zijn ingezonden mogen hun dansje live in de uitzending komen laten zien! Ook de TikTok filmpjes kunnen nog tot 20 april ingestuurd worden. Het kinderprogramma wordt afgesloten met een verhaal voor het slapengaan.

De rest van de uitzending zit propvol met afwisselende items. Zo zal Rob Verkooijen enkele keren op zijn typerende manier de actualiteit en het oranjegevoel in Dongen onder de loep nemen en zal Jeroen Trommelen van DongensGenieten met live cooking in de studio zijn gastronomische kennis met de kijkers delen. Er is uiteraard ook live muziek in de vorm van de Dongense band Ministry of Rage.

Studio OPF 2021
Er zal regelmatig geschakeld worden naar diverse locaties in Dongen, zodat we kunnen zien hoe Koningsdag dit jaar gevierd wordt. Iedereen mag foto’s en andere bijdragen insturen, zodat deze live vertoond kunnen worden. Daarnaast maakt het mooist versierde huis van Dongen kans op de culinaire hoofdprijs! Om 19.30 uur wordt de uitslag van De Dongense Oranje Quiz bekend gemaakt, een spannend moment dat gevolgd wordt door een uitgebreide terugblik op de afgelopen twee dagen.

Alle details over de uitzending van Studio OPF kun je vinden op www.oranjeparkfestival.nl. We gaan er met zijn allen twee onvergetelijke, feestelijke dagen van maken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen