Voorjaarskriebels? Zo maak je je huis lente-klaar!

Foto: Pexels

Ingezonden De grote voorjaarsschoonmaak was vroeger alleen voor vrouwen. Tegenwoordig ziet het er iets anders uit. Want al gaan we niet meer massaal alle kastjes uitruimen, soppen en weer opnieuw indelen, een aantal dingen laat toch zien dat de ‘voorjaarsschoonmaakkriebels’ eigenlijk nog steeds bestaan.

Die kriebels die we noemen, uiten zich tegenwoordig in je huis te willen veranderen. Donkere winterse accessoires worden vervangen door lichte kleuren en zomerse materialen. Met een andere lichtval en het zonnetje, zie je dan ook ineens dat er eigenlijk meer werk aan de winkel is. Pak je het nu goed aan, dat zit je niet alleen deze lente en zomer heerlijk, maar heb je daar de zelfs de komende paar jaren weer plezier van.

Mooie wanden
Laten we bij het begin beginnen. Eén van de grootste blikvangers in huis, zijn je wanden. Waarschijnlijk sta je daar niet elke dag bij stil maar je wanden zijn bepalend voor je interieur. Oneffenheden geven onrust, vieze bruinige randjes (van eerdere schilderijen) geven je hele kamer een rommelige sfeer. Maar ook de grauwe sluier die ontstaat in de loop van de tijd, door het branden van kaarsjes maar ook door lampen en het vuil dat in de lucht hangt, laten je kamer steeds minder stralen. Door je wanden aan te pakken, geef je de hele kamer direct een frisse uitstraling.

Het plafond
Begin je aan de wanden, check dan ook even het plafond. Zitten er scheuren in het plafond of vieze vlekken van (oude) lekkages, laat dan de stukadoor je plafond stucen. Ziet je plafond er nog goed uit maar is het wel aan een frisse kleur toe? Dan is latex spuiten een goede optie. Dat kan overigens voor zowel je muren als plafond.

Met Latex of muurverf airless spuiten kun je je wanden en plafonds snel en efficiënt van een nieuwe frisse witte kleur laten voorzien. Latex kan op verse, sausklare pleister- en stuclagen maar ook op bestaande wanden en plafonds. Fijn als je de komende jaren weer een frisse kamer of hal wil hebben, maar ook een goede optie als je je woning wil verkopen. Door mooie strakke wanden ziet je huis er direct veel beter uit waardoor je sneller en tegen een goede prijs kunt verkopen. De stukadoor kan in no-time je hele woning van een frisse laag voorzien. Denk daarbij ook aan de zolder zodat er opties meer ruimte in huis ontstaat. En het fijne is dat je er geen omkijken naar hebt want afplakken, materiaal en het afval afvoeren doet de stukadoor ook voor je.

Verstandig kiezen
Kies niet standaard voor een goedkope stukadoor. Het resultaat is echt belangrijker. Ga dus ook niet voor een tussendoorklusser maar voor een bedrijf waar je zeker weet dat het resultaat goed is. Een bedrijf dat een naam hoog te houden heeft, gaat sowieso zorgvuldiger om met opdrachten dan een klusser die gewoon snel wat wil bijverdienen. Een goede stukadoor heeft niet alleen goede reviews maar kiest ook voor goede materialen. Zo hoef je volgend jaar niet weer opnieuw te beginnen maar kun je jaren genieten van je mooie wanden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen