Aanleg Burgerzonnepark Tichelrijt in volle gang

Foto: Henk van der Weele

Het aantal inschrijvingen voor Ticheldelen heeft de 11.000 bereikt. Er zijn dus nog maar amper 1.000 Ticheldelen beschikbaar. Eigen, duurzaam en betaalbaar zijn de leidraad in dit gedeelte van de energietransitie. Onderzoek dat laat zien dat bij de energietransitie de inbreng van inwoners absoluut noodzakelijk is. In Dongen doen we dingen samen!

Wat levert het op?
Het Burgerzonnepark Tichelrijt levert veel voordelen op. Allereerst wordt er duurzaam stroom opgewerkt voor ruim 3.000 huishoudens. Hiermee verminderen wij de uitstoot van CO2. Dat is goed voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen. Als inwoners van Dongen, jong en oud, samen met de ondernemers zorgen we samen voor het verduurzamen van onze gemeente Dongen. Geen industrie, maar duurzame stroom opwekken voor en door inwoners.

Door de Ticheldelen te kopen wordt dit zonnepark gerealiseerd en krijg je daarvoor 15 jaar lang een vergoeding van 5,56%. De investering van de BOM draagt bij aan de gehele Dongense gemeenschap. Ook de intentie om in de toekomst de aandelen over te dragen aan de Dongense gemeenschap zorgt ervoor dat de energietransitie eigenaarschap oplevert. In Dongen doen we dingen samen.

Initiatiefnemers Burgerzonnepark Tichelrijt
Burgerzonnepark Tichelrijt wordt gerealiseerd door de Brabantse Ontwikkelingmaatschappij, met Gemeente Dongen en Energie Dongen Samen Duurzaam. Het zonnepark wordt aangelegd op Tichelrijt 3 dat oorspronkelijk was bedoeld als bedrijventerrein. Door de groenvoorziening rond het gebied wordt er rekening gehouden met mens, dier en milieu.

Belangenvereniging Energie Dongen vond het 3,5 jaar geleden belangrijk dat inwoners en ondernemers deel kunnen nemen aan dit zonnepark. Sijtze Brandsma, Anton Euren en Kees de Jong spraken al die tijd met verschillende partijen om dit mogelijk te maken. In een video-opname legt Anton Euren uit hoe hij dit als bestuurslid ziet.

Inschrijven tot en met 19 april 2021
Via de website www.zonneparktichelrijt.nl kan je inschrijven. Leden van Energie Dongen gebruiken hiervoor hun gewone account. Als je dit niet hebt, kun je dat hier aanmaken en inschrijven op Ticheldelen. Het informatieteam, Tilly Intveld, Anton Euren en Henk van der Weele, van Energie Dongen staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Contact: [email protected]
Tel. 0162-238000

Een samenwerking tussen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen