Hoppenbrouwers Techniek B.V. en Stichting Stronk, samen voor de jeugd

Foto:

In 2030 is een enorm tekort aan technici in Nederland. Ondanks nieuwe ontwikkelingen lijken steeds minder jongeren te kiezen voor een technisch beroep. Dat is erg jammer, want het is een groeiende sector met mooie kansen en veel vakmanschap. Nederland wil graag mee blijven doen in de wereldtop. Dit vraagt om voldoende en vakbekwame technici.

Stronk Jeugdwerkplaats en Hoppenbrouwers Techniek West-Brabant gaan daarom de samenwerking met elkaar aan om techniek te stimuleren bij jeugdigen en jongeren. Na een oriƫnterende fase zijn de organisaties tot een overeenstemming gekomen zich samen in te zetten voor het ontplooien van technisch talent in de regio, beter techniekonderwijs en duurzame kansen voor schooluitvallers in de technische sector.

Hoppenbrouwers is een toekomstbestendig, duurzame, allround technische dienstverlener. Het is een vooruitstrevend sociaal bedrijf met een sterke motivatie de beste partner te zijn voor haar klanten en de scholen in de regio.

Om deze doelen extra kracht bij te zetten vond Hoppenbrouwers Techniek een samenwerking met de jeugdwerkplaats Stronk. Een innovatief initiatief in Dongen wat thuiszittende jongeren kansen biedt aan zichzelf te werken en kennis te maken met techniek. Door hands-on werkzaamheden voor klanten uit te voeren in de werkplaats werken ze letterlijk aan hun toekomst en hun persoonlijke ontwikkeling.

Samen gaan Stronk en Hoppenbrouwers Techniek op zoek naar manieren om techniek nog meer onder de aandacht te brengen bij scholieren en jongeren. Daarnaast steunt Hoppenbrouwers Techniek het initiatief van Stronk om jongeren te activeren en daarnaast gemotiveerd te krijgen voor een toekomst in de technische sector.

De samenwerking bestaat uit wederzijdse kennisoverdracht, het samen creƫren van middelen voor praktisch en niveau gericht techniekonderwijs, het organiseren van interessante evenementen voor jeugdigen/ jongeren en het verbeteren van de interne praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek. Daarnaast steunt Hoppenbrouwers Techniek de jeugdwerkplaats met technische kennis en middelen om hun maatschappelijk doel te behartigen.

Foto boven: Mark Jonkers (mede oprichter Stronk Jeugdwerkplaats), Freddy van Peer (regiodirecteur Hoppenbrouwers Techniek West-Brabant)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen