Geniet van uw overwaarde met de levensrente hypotheek

Foto: via BreAss

ingezonden Eenmaal met pensioen wilt u optimaal genieten. Heeft u overwaarde op uw huis en wilt u dit geld uit de `stenen halen`? Of wilt u een andere woning kopen? Via BreAss in Dongen kunt u vanaf nu de Levensrente hypotheek sluiten. Hierbij heeft u de zekerheid van vaste en betaalbare maandlasten en kunt u onbezorgd uw overwaarde verzilveren.

Johannie Brenders van BreAss vertelt: “Is de waarde van uw woning hoger dan uw hypotheek? Dan heeft u overwaarde. U bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit als het ware `vast` in uw huis. Met dit geld kunt u veel dingen doen zoals verbouwen, een camper kopen om coronaproof te reizen, zorg inkopen of misschien uw kinderen financieel helpen. Met de levensrente hypotheek kunt u de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van uw woning. Op die manier haalt u het geld uit de stenen van het huis om dingen te doen die voor u waardevol zijn”.

Hoe werkt deze hypotheek? Is dat wat voor mij?
Als u uw hypotheek oversluit naar een Levensrente hypotheek hoeft u zich geen zorgen te maken over een rentewijziging of de naderende einddatum van uw lening. De levensrente hypotheek is namelijk een aflossingsvrije lening waarbij de rente levenslang vaststaat en zonder einddatum. U behoudt dus dezelfde vaste lage lasten zolang u in de woning blijft wonen. U kunt de overwaarde verzilveren door een hogere lening te nemen, maar dat hoeft dus niet. Het is namelijk ook mogelijk om uw huidige lening over te sluiten naar de Levensrente hypotheek vanwege de vaste lage rente. Ook voor de aankoop van een andere woning kunt u kiezen voor de levensrente hypotheek, zo lang de totale lening niet hoger is dan 50% van de waarde van uw nieuwe woning. Dit betekent zorgeloos wonen in uw nieuwe huis met de zekerheid van vaste lage lasten, zolang u in de woning woont.

Waarom een hypotheek speciaal voor mensen met een AOW?
Omdat bij een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten lager zijn dan bij een annuïteitenhypotheek kunnen ook mensen met een AOW of een klein pensioen een aanzienlijk bedrag aan overwaarde van hun woning opnemen. Er is een stijgende behoefte bij sommige AOW-ers om waarde uit hun woning te onttrekken. Dit betreft vaak mensen die minder geld hebben waarover ze direct kunnen beschikken. Zij wonen doorgaans al langer in dezelfde woning en hebben daardoor een flinke overwaarde. Dit product onderscheidt zich van andere hypotheken omdat de rente levenslang vaststaat en er geen einddatum op de lening zit. Met deze transparante eerlijke oplossing kan juist deze doelgroep financieel ruimer leven.

Hier vindt u meer informatie. Wilt u een persoonlijk advies? Neem gerust contact op met BreAss in Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen