“Hoezo lockdown? Conciërges van Midden-Brabant in het Coronajaar 2020”

Foto:

Ingezonden door D66 Dongen

Gerrie Baijens, conciërge van IKC Achterberg in Dongen, kreeg donderdag als eerste conciërge in Dongen het boekje “Hoezo lockdown? Conciërges van Midden-Brabant in het Coronajaar 2020”. In het boekje staan acht persoonlijke interviews met conciërges uit de regio Midden-Brabant.

Gerrie Baijens is één van de geïnterviewden, vandaar dat het boekje aan haar persoonlijk werd overhandigd door Marieke Schouten, fractievoorzitter van D66 Dongen.Zoals in vele andere regio’s zet ook D66 Midden-Brabant, waar D66 Dongen deel van uitmaakt, zich in om het belang van conciërges via de ‘Conciërge van het Jaar Verkiezingen’ onder de aandacht te brengen. 2020 zou het tiende jaar van deze verkiezing zijn voor de afdeling. D66 wilde dit met alle conciërges in de regio feestelijk vieren, maar Corona strooide roet in het eten.

Om juist in Coronatijd te laten zien hoe hun rol nóg belangrijker en onmisbaarder is geworden, is besloten hen met een speciaal boekje in het zonnetje te zetten. D66 Midden-Brabant heeft hiervoor acht conciërges persoonlijk geïnterviewd en een aantal artikelen gewijd aan specifieke Corona-onderwerpen, zoals de ontwikkeling van het vaccin door Janssen Vaccines en een beschrijving van de eerste weken van de pandemie in het ETZ in Tilburg.

130 conciërges van de basisscholen in de Midden-Brabant gemeenten Dongen, Gilze Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk ontvangen het gedrukte boekje.
D66 Dongen hoopt dat alle conciërges zich positief in de verhalen zullen herkennen. Het boekje is een groot compliment aan u allemaal!

Voor geïnteresseerden zijn er nog een aantal exemplaren om uit te delen. Ook is het mogelijk om een link naar de digitale versie te ontvangen. U kunt hiervoor een mail sturen naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen