De Nationale Voorleesdagen zijn weer in volle gang

Foto: Pixabay License/dassel

Tot en met 30 januari staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Nationale Voorleesdagen
Woensdagmorgen heeft Prinses Laurentien de aftrap gegeven voor de Nationale Voorleesdagen met een met een voorleesontbijt tijdens het tv-programma Zin in Zappelin. Je kunt het fragment hieronder terugkijken. Vanwege de coronamaatregelen kan het voorleesontbijt dit jaar niet fysiek plaatsvinden, zoals normaal wel gebeurt. Het voorleesontbijt is doorgaans op scholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Die zijn nu dicht vanwege de lockdown. Voorleesontbijten vinden daarom online plaats.

Online Voorleesontbijten
Lokale helden, zoals brandweermannen, politie agenten en burgemeesters, én bekende Nederlanders, nemen deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Dit jaar zullen onder anderen Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, Burgemeester Aboutaleb en Minister Arie Slob zich online inzetten tijdens de Voorleesdagen. “Vergeet tijdens het online voorlezen niet dat er kinderen naar je aan het kijken zijn”, geeft Desirée van der Zander van Stichting Lezen als tip voor de Voorleesdagen tijdens de lockdown. “Laat de kaft goed zien, zorg voor genoeg interactie tijdens het voorlezen door af en toe een vraag te stellen of een plaatje te laten zien.”

Online magazine Theek 5
Biibliotheek Theek 5 helpt ouders, opvoeders en andere voorlezers met een online magazine. Je vindt hierin bruikbare tips voor het voorlezen, maar ook de prentenboeken top 10 en diverse knutselideeën rondom het Voorleesboek van het Jaar. Bovendien krijgen kinderen die lid worden van de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen bij inschrijving een voorleesknuffeltje van Coco! En inschrijven is voor kinderen helemaal gratis!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er online voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2021: Coco kan het! – geschreven en getekend door Loes Riphagen. Dit jaar kan er helaas niet worden voorgelezen in de bibliotheken, op kinderdagverblijven en op scholen. Wel organiseert Theek 5 samen met Kindertheater Len Copal een digitale voorleesactiviteit. Als je je inschrijft ontvang je per mail de gratis link naar de video. Ga er gezellig samen voor zitten en kijk wanneer het jou uitkomt! Het filmpje is te bekijken tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 20 tot en met 30 januari. Veel kijkplezier!

KLIK HIER voor het online magazine van Theek 5

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen