UWassistent Corine Stigter, vertrouwd en dichtbij

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Advertorial De regie hebben over het eigen leven is voor velen belangrijk maar om diverse redenen is het niet altijd mogelijk om alles zelf te doen. UWassistent, een organisatie met een landelijk netwerk, biedt uitkomst door gerichte ondersteuning op maat aan te bieden op basis van de vraag van de klant.

Corine Stigter is het gezicht achter UWassistent in Dongen en de regio. Begonnen in 2015, heeft zij inmiddels een bestand van zo’n 60 medewerkers opgebouwd waarmee een grote variatie aan hulp- en zorgvragen ingevuld worden bij een al even grote verscheidenheid aan cliënten. ”Het aantal diensten wat wij bieden is enorm” vertelt Corine. “ Het kan bijvoorbeeld huishoudelijke of administratieve ondersteuning zijn. Maar ook begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis, het doen van de boodschappen, het koken of opwarmen van een maaltijd of leren omgaan met een tablet of smartphone. We kunnen ook helpen het huis veiliger te maken of gebruiksvriendelijker.”

“Vaak word ik gebeld door mensen die graag in hun eigen huis willen blijven wonen maar daarbij wel een bepaalde mate van ondersteuning nodig hebben. Soms word ik gebeld door mantelzorgers met eenzelfde vraag voor hun ouder(s) of partner. Ik maak dan een afspraak voor een intake gesprek zodat ik een goed beeld krijg van de wensen van de betreffende cliënt. Ik kijk dan vervolgens in mijn eigen team wie ik het beste bij deze cliënt vind passen. Het voordeel van UWassistent is dat men een vast aanspreekpunt heeft voor vragen en opmerkingen. Ze weten dat ze me altijd kunnen bellen en dat schept een bepaalde vertrouwensband.”

“We begeleiden cliënten op veel verschillende manieren” vervolgt Corine. “Dat varieert van (niet- medische) ouderenzorg tot hulp bij het bijhouden van de tuin. Vaak ontlasten we hiermee de mantelzorgers. Voor hen is het ook fijn als er ook eens iemand anders is die sommige taken op zich kan nemen zodat ze zelf ook eens gewoon op visite kunnen komen. We hebben veel samenwerkingspartners zoals huisartspraktijken en Thebe en vormen vaak een aanvulling op de medische ondersteuning die zij bieden. Vaak wordt onze ondersteuning bekostigd vanuit het persoonsgebonden budget”

Corine begon in 2015 onder de naam Seniorenassistent. “Maar onze doelgroep is breder. We kregen in de loop van de tijd ook steeds meer verzoeken van anderen. Daarom hebben we de naam aangepast naar UWassistent , dat dekt de lading een stuk beter. We bieden hulp bij het zelfstandig thuiswonen en dat kan zowel bij oudere cliënten zijn als bij andere leeftijdsgroepen. We zijn er zeker ook voor jongere cliënten, bijvoorbeeld voor tijdelijke hulp na een ziekenhuisopname of als ondersteuning bij praktische zaken die men wegens een chronische ziekte niet meer zelf kan doen.”

Corine Stigter gaat graag met u in gesprek om samen met u te bekijken op welke manier uw ondersteuningsvraag het beste kan worden ingevuld. Een kennismaking is kosteloos en geheel vrijblijvend. Corine is te bereiken op telefoonnummer 06-51483355. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.uwassistent.nl

Reacties