Aantal coronabesmettingen in Dongen gestegen van 12 naar 43

Foto: Pixabay License/Geralt

Dinsdag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat Dongen in de periode van 23 september tot en met 6 oktober te maken heeft (gehad) met 43 COVID-19 besmettingen.

Stijging naar 43 besmettingen
De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 6 oktober, 10.00 uur. In de vorige periode van twee weken (van 9 september tot 22 september) was er in Dongen sprake van 12 besmettingen. Ook Dongen ontkomt dus niet aan de stijging in het aantal besmettingsgevallen, die landelijk te zien is. In de afgelopen periode van twee weken is er 1 Dongenaar opgenomen in het ziekenhuis met corona. In deze periode zijn er geen Dongenaren overleden aan corona. De kans is overigens wel aanwezig dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt naar alle waarschijnlijkheid het werkelijke aantal besmette personen hoger dan wat hier genoemd wordt.

Landelijke cijfers
Landelijk neemt in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen het aantal meldingen verder toe. In de afgelopen week van 30 september tot en met 6 oktober meldden de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdiensten in totaal 46.811 nieuwe personen met een positieve testuitslag voor COVID-19. Het grootste aantal mensen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 18-24 jaar. Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) was hoger dan de week daarvoor. Dat geldt eveneens voor het aantal mensen dat vanwege COVID-19 op de IC intensive care moest worden opgenomen.

Effect maatregelen
De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het eerste effect zal naar verwachting te zien zijn in een stabilisatie of lichte afname in het aantal meldingen van positief geteste personen. Pas later kan een stabilisatie en afname in het aantal ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames volgen. Een afname verwacht het RIVM daarom niet voor half oktober.

KLIK HIER voor de meest actuele informatie op de website van RIVM

Reacties