De Vennen is er klaar voor, vanaf maandag 18 mei weer zwemlessen

Foto:

Tijdens de persconferentie die premier Rutte vorige gaf, werd al duidelijk dat binnenzwembaden in principe weer open mogen. De samenwerkende partijen in de zwembranche hebben nu een protocol ontwikkeld, waarmee zwembaden kunnen werken richting heropening. Bij De Vennen treffen ze momenteel de laatste voorbereidingen; vanaf maandag 18 mei kan er weer gezwommen worden.

“Natuurlijk moeten er in verband met corona veel extra maatregelen genomen worden en dat doen we deze week dan ook, zodat we vanaf maandag weer kunnen beginnen met de zwemlessen” zegt operationeel manager Alfons van der Pluijm. Ook het baantjes trekken en het babyzwemmen staan vanaf volgende week weer op het programma. “Al deze zaken zijn goed te organiseren met inachtneming van de anderhalve meter regel. We krijgen heel veel reacties van onze vaste gasten, die bijna niet kunnen wachten tot ze weer bij De Vennen terecht kunnen.”

Zo moet er bijvoorbeeld wel gereserveerd worden voor bepaalde activiteiten zoals het baantjes trekken. “We zijn vanwege die anderhalve meter regel natuurlijk wel gebonden aan een maximum aantal personen in het bad. We hebben een nieuwe app ontwikkeld waarmee men  een reservering kan plaatsen. Zo kunnen onze gasten vanuit thuis hun komst vastleggen en weten ze zeker dat zij ook terecht kunnen op de tijd die zij uitgekozen hebben. Die optie is op heel korte termijn ook te vinden op onze vernieuwde website.”

De ouders van de maar liefst 475 kinderen die zwemles volgen bij De Vennen,  zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het goede nieuws, dat deze lessen vanaf maandag 18 mei weer gaan beginnen. Voor het babyzwemmen en het baantjes trekken kan dus via de app een plekje gereserveerd worden. “We gaan eerst eens kijken hoe dit allemaal verloopt en wellicht kunnen we dan langzaam uitbreiden. Het zou mooi zijn als we een of twee weken later ook het seniorenzwemmen weer kunnen opstarten. Als onze gasten die anderhalve meter respecteren, dan moet dat mogelijk worden. ”

 

 

 

 

Reacties