De Corona Check-app ook beschikbaar voor Dongenaren

Foto:

De app De Corona Check van het OLVG Ziekenhuis in Amsterdam is sinds gisteren voor heel Nederland beschikbaar.

De Corona Check
Op de website van de speciale app is te lezen dat sinds gisteren de Corona Check-app van het Amsterdamse OLVG-Ziekenhuis sinds kort beschikbaar is voor iedereen in Nederland. Met De Corona Check kun je dagelijks gegevens over je gezondheid doorgeven. Of je kortademig bent of je verkouden voelt. Of je koorts en/of keelpijn hebt en of je moet hoesten of last hebt van reuk- en smaakverlies. Een medisch team beoordeelt jouw gegevens. Indien nodig neemt het team binnen 24 uur telefonisch contact met je op. De app werd sinds 16 maart al meer dan 100.000 keer gedownload en er zijn ongeveer 4.000 gebruikers van de app aangemerkt als corona-verdachte.

Hoe werkt de app?
De app is beschikbaar voor iedereen in Nederland vanaf 18 jaar. Voor De Corona Check heb de Luscii app nodig op je smartphone of tablet met Android 7 of hoger, of Apple iOS12 of hoger. Ook heb je een goede koortsthermometer nodig en dien je je eenmalig te registeren via de link onderaan dit artikel. Er wordt onder andere gevraagd naar leeftijd en gezondheid. Informatie die het medische team nodig kan hebben om je op afstand goed te kunnen begeleiden. Na aanmelding krijgt je precieze instructies wat je verder moet doen.

Niet voor spoed
Op de site van de app is verder te lezen dat het slechts een aanvulling betreft op de gewone zorg, maar dat het geen vervanging is. Natuurlijk moet je bij dringende hulp nog steeds je huisarts bellen en bij spoed 112. Houd er rekening mee dat niet alle klachten worden veroorzaakt door corona, maar dat deze ook door iets anders kunnen ontstaan. Overigens is dit niet de app die de rijksoverheid aan het ontwikkelen is voor ‘contact tracing’. De Corona Check-app houdt dus niet bij waar je bent of met wie je omgaat.

  • KLIK HIER om je aan te melden en meer informatie

Reacties