Sla nu je slag bij ‘De Dongense Bierschuur’

Foto:

De coronacrisis laat overal haar sporen na, zeker in de horecabranche. En daarmee worden ook de toeleveranciers getroffen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Drankenhandel Rovin. Wegens het stilvallen van de afzet bij de Brabantse horeca zit het bedrijf nu met een enorme hoeveelheid bieren in alle soorten en smaken. Een goede reden voor het ontstaan van ‘De Dongense Bierschuur.’

Eigenaar en bierkenner Albert Schuermans vertelt: “Een heel groot deel van onze klanten bestaat uit horeca in Midden- en West Babant.. Wegens de coronacrisis zijn alle cafe’s en restaurants al weken gesloten en gisteren hebben we gehoord dat daar nog minimaal enkele weken bijkomen. Dat betekent dat we daar niets kunnen leveren, terwijl we wel een enorme voorraad speciaalbieren hebben. Een hele uitdaging dus. Daarbij moet je natuurlijk rekening houden met de houdbaarheid van het product. Door de verplichte sluiting van de horeca staat de voorraad al een tijdje te wachten op afnemers. Die zijn er echter momenteel niet. Daarom hebben we besloten om het achterste deel van Rovin om te bouwen tot ‘De Dongense Bierschuur’.

Schuermans heeft een voorraad van wel 800 verschillende bieren. Daarvan staat een deel opgesteld in de tot bierwalhalla omgebouwde ruimte aan de Wilhelminastraat 79-A. “We vullen regelmatig aan met andere biersoorten als er eentje uitverkocht is” aldus Albert Schuermans, die zich als een vis in het water voelt tussen de uitgestalde biersoorten. Schuermans werd in 2011 in Belgie opgenomen in een selecte groep toen hij benoemd werd tot ‘Ridder van de Roerstok der Brouwers.’ Slechts een handvol landgenoten delen deze eer met hem. Albert kan het hele assortiment dan ook voorzien van deskundige omschrijvingen.

En dat assortiment is gigantisch: witbieren, blonde bieren, dubbels, fruitbieren, IPA’s, tripels…noem maar op. Namen als Toeback, Kees en Big Belly maken de bezoeker nieuwsgierig. Daarnaast zijn er ook speciale eenmalige brouwsels. “En dat allemaal ook nog eens voor mooie prijzen en met speciale kortingen” aldus Albert. “Je hoeft helemaal niet meer naar Belgie te rijden voor een bijzonder biertje, qua assortiment en qua prijs zit je bij ‘De Dongense Bierschuur’ veel beter.

De Dongense Bierschuur is gevestigd achter Drankenhandel Rovin aan de Wilhelminstraat 79-A en is geopendĀ  van maandag tot en met zaterdag.

Reacties