Jarig op schrikkeldag: 8 en 88…of is het 2 en 22?

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

29 februari blijft een bijzondere dag. Zeker als je op die datum geboren bent. Ook voor 18 inwoners van Dongen is het vandaag tijd om weer eens hun ‘echte’ verjaardagsfeestje te vieren. Burgemeester Starmans ging vandaag op visite bij de jongste en de oudsten.

Sanne Timmermans uit ’s Gravenmoer werd geboren op 29 februari 2012. Zij vierde vandaag dus pas voor de tweede keer haar eigenlijke verjaardag. De andere 6 keren was het op 1 maart feest in ’s Gravenmoer.  Nadat Sanne een beetje bijgekomen was van de komst van de burgemeester, toonde zij haar trots de cadeautjes die ze vandaag al gekregen had. Natuurlijk had de burgemeester ook voor Sanne een presentje bij zich.

Aansluitend vereerde burgemeester Marina Starmans de gezusters Emmen met een bezoek.  De burgemeester bracht voor hen een enorme verjaardagstaart mee. De tweelingzussen Emmen, die zichtbaar geëmotioneerd reageerden op het bezoek van de burgermoeder, werden geboren in Nederlands-Indië op 29 februari 1932 als dochters van een Dongense vader en een Indonesische moeder. De familie verhuisde in 1950 naar Dongen waar de dames een nieuw leven opbouwden. Samen met hun kinderen en kleinkinderen vierden de gezusters Emmen vandaag in de Volckaert  hun 88e verjaardag. “Maar eigenlijk zijn jullie natuurlijk pas 22 jaar” aldus burgemeester Starmans.

Scroll naar beneden voor meer foto’s van de jarigen van vandaag.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

 

 

 

Reacties