Het G(eweldige)Team, ongeslagen KAMPIOEN!

Foto:

Zaterdagmorgen 23 november moest het dan toch gaan gebeuren. De aanvoerder van het G-team was al vroeg op het Sportpark te vinden om zijn teamgenoten te ontvangen. Er stond een belangrijke wedstrijd op de rol.

De nummer 1 (DVVC G1) vs de nummer 2 (Moerse Boys G1G) op de competitieranglijst. De Groen-Witten hadden nog geen enkele wedstrijd verloren en hadden in principe genoeg aan gelijk spel, een puntje. Maar dan moesten ze afwachten of Moerse Boys, die een wedstrijd minder hadden gespeeld, volgende keer de wedstrijd wel of niet zouden winnen. Liever heb je nu meteen zekerheid, toch?

De wedstrijd begon goed met veel pit en vlotte aanvallen. Binnen 10 minuten was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. De vreugde begon al te komen, zou het een erg makkelijke wedstrijd worden? Het wordt 3-0. Wie kan DVVC stoppen? Moerse Boys komt echter steeds meer in het spel en schiet het eerste tegendoelpunt binnen. 3-1. De zenuwen gieren door eenieders kelen, de eerste helft is nog niet voorbij het kan nog een erg gelijke strijd worden als Moerse Boys zo blijft doorspelen. Gelukkig is daar vlak voor rust nog een treffer. 4-1

Na de rust komt Moerse Boys geducht op de helft van DVVC, het lijkt wel of deze kant op spelen de ploeg veel beter ligt. Ze worden veel gevaarlijker. Nu is het zaak het hoofd koel te houden en na weer een tegengoal, 4-2, te hergroeperen en te blijven spelen als een team. Ondanks de lichte paniekvoetbal scoort DVVC nog een keer, 5-2. Het doelpunt wordt uitgebreid gevierd door de maker en de aanvoerder van het team. Dit moeten ze wel gaan redden, hoopt eenieder. Moerse Boys verzaakt echter niet en komt nog een keertje terug. 5-3. Hebben ze de smaak te pakken en maken ze het de thuisploeg toch nog (heel) moeilijk? Het gat is nog (maar) 2 doelpunten. Toeschouwers kijken regelmatig op de klok. Die voor DVVC hopend op het laatste fluitsignaal, die voor Moerse Boys hopend op genoeg tijd om wellicht nog tot een gelijkspel te komen, en wie weet ….

Wanneer het bijna tijd is stormt een DVVC-er nog in volle vaart naar de goal van de gasten en haalt ongenadig hard uit. KNAL, marge gebracht op 3 doelpunten, stand 6-3.
Het eindsignaal klinkt en een oorverdovend gejuich klinkt op. Wissels en fans stormen het veld op. DVVC G-team voor het eerst in haar bestaan: Periode kampioen.
Wat een ontlading, wat een vreugde, bij iedereen. Moerse Boys heeft gestreden maar gunt de DVVC-ers zijn kampioenschap. Handen worden geschud en felicitaties klinken. Goed gevoetbald, mooi gedaan. Prachtig werk. GEFELICITEERD dames en heren van het G-team met deze mooie mijlpaal: Winterkampioen 2019!

Uit handen van voorzitter Carla van Delft ontvangen alle spelers een leuke koker met 4 stuks chocolade voetballetjes en de leiders en trainers een bierglas van chocolade.
Kampioensfoto’s worden gemaakt en binnen wachten de kampioensversnaperingen: frietjes, snacks en drinken. Na het eten ontvangen alle teamleden een prachtige kampioensbeker als aandenken, waarmee menigeen trot wil poseren. Daarna gaan ze met zijn allen in twee auto’s en twee busjes, met alarmlichten aan, langzaam, langzaam rondtoerend door Dongen. Grote spandoeken op de busjes maken duidelijk dat hier een kampioensteam rondrijdt.  Bij het gemeentehuis worden ze op het bordes ontvangen door wethouder René Jansen die vrolijk meejuicht en na afloop nog een paar mooie woorden heeft voor deze toppers.

Verreweg de meeste voorbijgangers vinden het een prachtig gezicht al die blije mensen en ze zwaaien en toeteren dan ook naar hartenlust. In een korte karavaan gaat het nu richting SMAAK waar iedereen getrakteerd wordt op 2 bolletjes overheerlijk schepijs. Eenmaal terug bij DVVC wacht nog een heerlijke warme chocomelk en dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Hoewel ze nog helemaal vol zitten van alle gebeurtenissen en commoties vind helemaal niemand dat erg, de meeste zijn al heel lang op en bezig met deze voor hen belangrijke dag en willen nu met hun familie thuis lekker nagenieten. De prachtige beker krijgt bij iedereen een mooi plaatsje in hun kamer.
Het was een heerlijke dag, met een geweldig mooi feest.

“Hiep, Hiep, Hiep Hoera – Leve Concordia – Jongens (en meisjes!) van Groen en Wit – Blijven steeds fit / Wij zullen slagen – en niet vervagen – Wij worden Kampioen – Beslist nog dit seizoen” En dat hebben ze gedaan deze kanjers.  GEFELICITEERD allemaal, geniet nog lekker lang na, en op naar weer een mooi, gezellig voetbalseizoen.

Reacties