Zwemfeest voor honden in Dongepark

Foto:

Voor veel (buiten)zwembaden is het inmiddels een goede traditie om het zomerseizoen af te sluiten met een Dog Plons.

Honden en baasjes mogen samen het zwembad induiken om plezier te maken en flink nat te worden. Volckaert organiseerde vorige week donderdag, 5 september, een eerste editie voor alle medewerkers en hun viervoeters. In het zwembad op Dongepark plonsden in totaal bijna 20 medewerkers met hun honden. Ook deden de contacthonden mee van Stichting Blijf. Deze speciaal opgeleide honden voor mensen met dementie vormen samen met een zorgmedewerker van Volckaert een duo op het gebied van zorg en ondersteuning van cliënten.

Het initiatief voor dit hondenplonsfeest kwam van een aantal collega’s binnen Volckaert. Anouk Blijlevens die werkzaam is als fysiotherapeut bij Volckaert en daarnaast ook een praktijk heeft voor dierenfysiotherapie, hoorde dat er onderhoudswerkzaamheden zouden plaatsvinden aan het zwembad op Dongepark. Hierdoor zou de chloorinstallatie ook een aantal dagen van tevoren kunnen worden uitgeschakeld.

‘Voordat het water uit het zwembad zou verdwijnen, wilden we graag een Dog Plons organiseren voor alle medewerkers met hun hond en voor de honden van stichting Blijf. We hadden geen idee hoeveel collega’s zich zouden aanmelden. We hebben veel leuke reacties ontvangen van medewerkers die een hond hebben maar ook van medewerkers zonder hond.

Het was een geslaagde middag met enthousiaste medewerkers, honden die meteen het water in plonsden, maar ook honden die een klein ‘zetje’ nodig hadden en de juiste begeleiding. Ook was er veel publiek want de cliënten die wonen op Dongepark vonden het geweldig om te zien wat er allemaal gebeurde in het zwembad.’

Na afloop van het zwemfeest kregen alle deelnemers nog een heus diploma in ontvangst en gingen ze met een gevulde goodiebag naar huis.

 

 


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen