Start bouw Cambreur College wordt zichtbaar

Foto:

De nieuwbouw van het Cambreur College verloopt naar wens. Het technisch ontwerp is afgerond, de selectiefase m.b.t. de aanbesteding is bijna klaar. Er wordt in kleine werkgroepen nagedacht over de inrichting, de naamgeving van bepaalde lokalen en vleugels, voor de gymzalen en de sciencelokalen is meubilair uitgezocht. Toch is er nog niets tastbaars te zien van de grote veranderingen die gaan komen. Maar dat gaat verandern.

Het einde van het schooljaar staat een opruim- en opschoonactie altijd op het programma. Dit jaar moeten vijf secties niet alleen opgeruimd worden, maar ook verhuisd. De vijf lokalen in de linkervleugel aan de achterkant zijn al vrijwel leeg. Dit gedeelte van het gebouw wordt al in de zomervakantie gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw.

Ook de fietsenstallingen worden verplaatst. Tegenover het vmbo-gebouw wordt twee jaar lang een fietsenstalling ingericht. Het grasveld wordt betegeld, de fietsenrekken verhuizen en er worden hekken geplaatst. De leerlingen komen in het nieuwe schooljaar dus aan de voorkant binnen en bereiken zo de kluisjesruimte.

Het schoolplein wordt bouwterrein. De ruimte tussen het Open Leer Centrum, noodgebouw en rechter-vleugel wordt in gebruik genomen als schoolplein.  Van de bouw zelf is vanaf de straat volgend jaar niets te zien, alles speelt zich immers achter het hoofdgebouw af. Zelfs als de nieuwbouw helemaal af is, zal deze pas te zien zijn als het huidige gebouw is afgebroken. Dat moment is voorjaar 2021 gepland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen