Het leven van een hooggevoelige man

Foto:

Guus Norden uit Dongen vertelt zijn levensverhaal en zet zo hooggevoeligheid in een ander tijdsperspectief

Pas op latere leeftijd kwam de Dongense auteur Guus Norden tot de ontdekking dat hij een HSP’er is. In plaats van duidelijkheid over ongemakken uit het verleden, bracht dit hem in een identiteitscrisis. Deze zoektocht naar zichzelf verwerkte hij tot een boek dat niet alleen de moeilijkheden van hooggevoeligheid laat zien, maar eveneens duidelijk maakt dat dit ook mooie kanten kent. Zo schetst hij een scherp beeld van hoe het is om hoogsensitief te zijn in een tijd waarin men nog niet eens wist wat dit was. ‘Hooggevoelig in een andere tijd – Het levensverhaal van een HSP-er’ is verschenen op vrijdag 3 mei en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Guus opent het boek met het sterfbed van zijn moeder en de warmte die hij voor haar voelt, waarmee hij meteen de toon zet voor het verhaal. Door zijn levensverhaal te combineren met onbeantwoorde brieven aan zijn moeder creëert hij een bijzonder verhaal dat fijn wegleest. Daarnaast behandelt hij op mooie wijze zijn hooggevoeligheid en laat hij er ook de zonnige kant van zien. Deze liefde laat hij doorschijnen naar zijn lichaam, waardoor eenieder die eveneens hoogsensitief is deze genegenheid over kan nemen. Doordat hij zijn biografie op bepaalde momenten heeft geromantiseerd zorgt hij ervoor dat het verhaal nog emotioneler wordt.

Guus Norden (1947) ontdekte op oudere leeftijd dat hij hooggevoelig is. Hij kwam in een identiteitscrisis terecht en ging op zoek naar zichzelf. Zijn ontdekkingstocht liep door diepe dalen en over hoge toppen. Depressieve en momenten om te koesteren wisselden elkaar af. In zijn levensverhaal schreef hij het verleden van zich af en de toekomst naar hem toe.
Meer te weten komen over zijn boek? Op zaterdag 25 mei  zal er om 11.00 uur in de Bibliotheek Theek 5 te Dongen, een boekpresentatie plaatsvinden

Boekgegevens
Titel:  Hooggevoelig in een andere tijd – Het levensverhaal van een HSP-er
Auteur:  Guus Norden
Verschijningsdatum:  03-05-2019
Aantal pagina’s:  206
ISBN:  9789463892513
Geïllustreerd:  nee
Verkoopprijs:  € 21,00
Uitvoering  Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen