Kleine man in greep van maffia

Foto:

Woensdag 27 februari vertoont Cinemaclub Dongen de film “Dogman” in het theater De Volckaert.

De gescheiden Marcello (een geweldige rol van Marcello Fonte) is een fascinerend personage. Hij is zachtaardig en door zijn uiterlijke verschijning komisch (lijkt op Busten Keaton). Deze fragiele hondentrimmer behandelt de meest vervaarlijke honden en dat werkt op de lachspieren. Naast hondentrimmer – zijn zaak heet Dogman – verdient Marcello wat bij door cocaïne te verkopen. De grootste afnemer is Simone, een kleine crimineel die een kop groter en veel breder is dan de iele Marcello. Deze opvliegende Simone terroriseert de buurt en heeft Marcello in zijn greep. Twee tegenpolen, de ene gehard en agressief de andere bescheiden en gevoelig. Dat gegeven leidt tot veel pakkende scenes.

In zijn maffiafilm Gomorra (2008), naar het boek van Roberto Saviano, speelde een woonkazerne in Napels een dragende rol als opvallende locatie. Dogman speelt zich af in het plaatsje Castel Volturno, 35 kilometer boven Napels. Wie de naam Castel Volturno opzoekt ziet dat de maffia groot is in het vervallen kustplaatsje waar overal zwerfafval ligt, de mensenhandel welig tiert en armoede de norm is. Het is er lelijk, afgeleefd en armoedig. Met zo’n locatie vertelt Garrone, net als in Gomorra, een groot deel van het verhaal: lelijkheid brengt lelijkheid voort, hoe waardig en menselijk je ook wilt zijn. In deze lelijkheid speelt het leven zich af van hondentrimmer Marcello; een tragisch en verdrietig lot.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen