Matthieu Verlinde Pee van ut Jaor 2019

Foto: Ad Vonk

In de Cammeleur is zaterdagavond de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins Andreo LX. Dit gebeurde tijdens Ut Grote Veurspel. Dit jaar valt deze eretitel te beurt aan Matthieu Verlinde.

Later vandaag volgt op dongen.nieuws.nl een verslag van deze opwarmavond

Matthieu is al vele jaren actief bij diverse activiteiten van ‘de Peeënstekers’. Prins Andreo LX maakte de Pee van het jaar alsvolgt bekend. :

Als Prins heb je elk jaar de eer om, op persoonlijke titel, de Pee van het jaor te kiezen en te benoemen tijdens ut Grote Veurspel. Via deze weg kan een Prins zijn grote waardering uitspreken aan iemand die bijzondere verdiensten heeft voor het carnaval in ’t Peeënrijk. De Pee van het Jaar krijgt een beeldje, een oorkonde en wordt meteen erelid van ’t Aauw Loof.

Beste Peeën en Peeërinnen,

De Pee van het jaor is een man. Hij is medeoprichter van een carnavalsvereniging in het begin van dit millennium. Hij is lid geweest van één van onze illustere blaaskapellen uit ’t Peeënrijk. Op het Grand Gala du Pee en op het GPGC heb je hem regelmatig kunnen zien als één van de leadzangers. Het is sowieso een type dat veel op de voorgrond staat en niet alleen tijdens carnaval. Jarenlang was hij één van de medepresentatoren van Zomerspelen TV. Hij is presentator geweest van het Grand Gala du Pee toen we een nieuwe boost wilde geven aan dit evenement een aantal jaren geleden. Vorig jaar heeft hij met zijn klas een carnavalsnummer opgenomen. Afgelopen jaar ging hij voor een halve marathon de Mont Ventoux op om geld op te halen voor Cliniclowns. De eerste editie van Peeënrijk’s got talent was mede dankzij zijn presentatie, samen met Tinus, een daverend succes.
Kortom: een Pee van het jaor waar wij in ’t Peeënrijk enorm trots op mogen zijn.

Peeën en Peeërinnen, met trots stel ik de Pee van het Jaor 2019 aan jullie voor: Matthieu Verlinde!!

Reacties

article
104690
In de Cammeleur is zaterdagavond de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190224/matthieu-verlinde-pee-van-ut-jaor-2019/
2019-02-24T10:36:02+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/02/24103552/matthieu.jpg
Nieuws, Peejelaand