Doorkomst Vuelta wordt feest voor Dongen

Foto:

‘Geweldig nieuws; ik ben trots en blij, dat we zo’n evenement in Dongen krijgen’. Dat zei wethouder René Jansen over de komst van de Vuelta naar Dongen.

Door Bernadette Klerx

Deze week werd bekend dat de Vuelta in augustus volgend jaar door 34 Nederlandse gemeentes koerst. Dongen is er één van. En natuurlijk gaat Dongen er een mooi feestje van maken. Op welke manier is nog niet bekend, maar dat Dongen gaat merken dat de Vuelta door onze straten koerst, staat wel vast.

Raadslid Martin Montens (PvdA) zag al meteen volop kansen en vroeg de wethouder er gisteren in de raadsvergadering naar. ‘Hoe kunnen we dit economisch, recreatief en PR-matig gaan benutten. Welke mogelijkheden ziet u om samen met de Dongenaren en het bedrijfsleven ons dorp op de kaart te zetten’, zo wilde het raadslid weten.

Wethouder Jansen kon daar nog niks concreets over zeggen: ‘Het nieuws is nog erg vers’, maar hij liet er geen misverstand over bestaan dat Dongen van zich zal laten horen. ‘We hebben verenigingen genoeg om er iets moois van te maken. We moeten eens kijken hoe we de krachten gaan bundelen’. Jansen liet de raad ook nog weten dat de komst van de Vuelta Dongen zo goed als niks kost. ‘Het enige wat we misschien moeten doen is een vluchtheuvel aanpassen op de Noorderlaan, maar dan hebben we het over een bedrag van ongeveer € 2.000. Verder kost het ons niks.

Dongen zit in de derde etappe. Die start in Breda , waarna het peloton 15 Brabantse gemeenten passeert. De finish is ook weer in het centrum van Breda. De derde etappe is 193 kilometer lang en de laatste etappe over Nederlands grondgebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen