Dongense trucker had niets van doen met aanrijding tijdens ‘gele hesjes protest’

Foto:

De uit Dongen afkomstige vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond op verzoek van de Belgische Justitie werd aangehouden als verdachte van een dodelijke aanrijding in Visé, Belgie, is zondag 13 januari op last van de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld.

De man blijkt niet betrokken te zijn geweest bij de aanrijding en is ook geen verdachte meer. De Nederlandse politie heeft uitvoering gegeven aan deze opdracht en heeft de man in vrijheid gesteld. Ook de inbeslaggenomen truck werd teruggegeven aan de eigenaar.

Dodelijk aanrijding
De fatale aanrijding gebeurde vrijdagavond tijdens een gele hesjes protest op de snelweg tussen Luik en Maastricht ter hoogte van Visé. Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder. Hij overleed ter plekke. De politie ging in eerste instantie uit van een ongeluk. Later meldde het Openbaar Ministerie in België dat de chauffeur wordt verdacht van het toebrengen van ‘opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.’ Tijdens verhoor bleek dat de man het niet gedaan kon hebben.

Verdachte
Of de politie in België een nieuwe verdachte op het oog heeft of al heeft aangehouden, is niet bekend. Een woordvoerder van het parket in Luik zegt later op maandag met meer informatie te komen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen