Zeven jubilarissen bij VV Dongen

Foto:

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van VV Dongen werden maar liefst zeven jubilarissen gehuldigd. In een gezellige, drukke en sfeervolle kantine hield Angela Jansens haar laatste Nieuwjaarsspeech als voorzitter met een terugblik op een veel bewogen periode van zes jaar voorzitterschap.

Jubilarissen
In 2018 telde VV Dongen maar liefst zeven jubilarissen. Helaas konden ze niet allemaal aanwezig zijn maar degenen die er wel waren werden gehuldigd met een speldje en een mooie bos bloemen. Jan Beex (70 jaar lid). In die tijd was Jan ruim 13 jaar voorzitter en nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de club. Jan Oerlemans (60 jaar lid). Lleider van Dongen 2 geweest, actief bij de veteranen en lid van de onderhoudsploeg.  Peter van Hoppe (50 jaar lid) Erevoorzitter van VV Dongen, tal van taken vervuld en nog altijd heel actief en betrokken.  Jos de Jong (50 jaar lid). Jaren actief geweest in de selectie en leider/trainer van de jeugd en de zondagdiensten. Janus de Labie (50 jaar lid). Oud-voorzitter.  Jan Verharen (50 jaar lid) Leider en grensrechter geweest, presentator van bingo-avonden en lange tijd als Sinterklaas de club bezocht. Adri van Riel (50 jaar lid) Lid van verdienste, actief in de onderhoudsploeg, steward en Clubheld gemeente Dongen 2017.

Vrijwilligers
In haar toespraak benadrukte Angela Jansens het belang van vrijwilligers voor de club: “Een voetbalvereniging is bijna een bedrijf waar je continu moet verbeteren om tot goede resultaten en prestaties te komen. Dat vergt veel en dat vraagt meer dan ooit dat we het samen doen. Dat betekent dat de bijdrage van iedereen, elke lid, elke ouder van een jeugdlid nodig is. En daar schort het helaas de afgelopen periode wel eens aan.

Gelukkig is er een mooie groep van mensen die iets voor de club wil doen maar er zijn al langere tijd een groot aantal vacatures. Daar wordt niet of nauwelijks op gereageerd en daardoor ontstaat een ongewenste werkdruk op de schouders van de mensen die er wel zijn. Het lijkt alsof we steeds meer met consumenten ipv leden te maken hebben. “Ik betaal toch contributie, dus de club moet alles maar regelen.” Maar we zijn niet alleen een voetbalclub, we zijn een vereniging. Een vereniging van mensen. Man, vrouw, jongen, meisje we zijn allemaal de vereniging! Dus moeten we het, meer dan ooit ook allemaal, samen doen. Want dat betekent het woord verenigen.”

Over haar naderende afscheid: “Het was mij een hele grote eer om voorzitter van de mooiste club van Dongen (en verre omstreken) te zijn. Samenwerken met jullie was een voorrecht. Ik dank alle leden, bestuur- en commissieleden, sponsoren en vooral alle vrijwilligers voor het vertrouwen, de fijne samenwerking en de prachtige momenten die we samen hebben beleefd. We mogen met z’n allen supertrots zijn op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Soms denk ik wel eens dat we er op de momenten zelf te weinig van hebben genoten. Zoals eerder gezegd, de trein denderde maar voort. We vinden het allemaal maar ‘gewoon’ geworden. Maar het is helemaal niet zo gewoon wat hier voor een vereniging staat. Dat moeten we ons met z’n allen realiseren en we moeten er ook met z’n allen keihard aan werken om dat te behouden. Ik blijf in de toekomst bereid om hieraan mee te werken. Maar anderen zullen nu op moeten staan om de trein te besturen.

Daarbij wil ik nog een ding meegeven: Ben zuinig op onze mooi club!”

Reacties

article
103418
Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van VV Dongen werden maar liefst zeven jubilarissen gehuldigd. In een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190103/zeven-jubilarissen-bij-vv-dongen/
2019-01-03T10:04:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/03100433/vvdongen0301.jpg
Nieuws, Sport