Nieuwjaarsconcert Koninklijke Muziekvereniging Dongen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Op 5 januari, de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, wordt er in de theaterzaal van De Cammeleur een nieuwjaarsconcert georganiseerd door Koninklijke Muziekvereniging Dongen, aanvang 20.00 uur.

Alle muzikanten van deze muziekvereniging treden tijdens dit gratis toegankelijke concert voor u op. De presentatie van dit nieuwjaarsconcert is in handen van Marieke van Baaren en Gerard Jansen, zij introduceren de orkesten en muziekstukken bij u.

Gestart wordt met het jeugdorkest onder leiding van dirigent Rolf Rombouts. Dit orkest wordt voor deze gelegenheid uitgebreid met een popcombo en zang, van Dewy en Lara Bosters. Onder andere ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Superhero’ en ‘Winter Wonderland’ worden voor u ten gehore gebracht. Na een korte pauze brengt het Middenorkest met dirigent Ad van Groesen muziekstukken wat zij ook tijdens het project ‘Middenorkest bekent kleur’ hebben gespeeld. Zoals ‘Mr. Blue Sky’, ‘Lady in Red’ en het prachtige ‘Flight of the Silverbird’. Voor wie niet bij dit zo goed als uitverkochte concert aanwezig kon zijn, een mooie gelegenheid om dit nogmaals te komen beluisteren.

Tijdens de pauze wordt het podium in gereedheid gebracht voor het harmonieorkest. Er is direct na deze pauze aandacht voor een achttal jubilarissen van de muziekvereniging. Dirigent Sebastiaan Hettema van het harmonieorkest blikt met het stuk ‘Soldaat van Oranje’ alvast vooruit naar het bevrijdingsconcert ter gelegenheid van “75 jaar Vrijheid Dongen”, dat in het eerste weekend van november groots wordt gevierd. Ook ‘Happy New Year’ staat op de standaard en met ‘Radetzky-marsch’ wordt dit nieuwjaarsconcert door het harmonieorkest op een traditionele wijze afgesloten. De muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Dongen nodigen u van harte uit voor deze muzikale avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen