Burgemeester Dongen sluit woning na vondst hennepkwekerij

Foto: Archief

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten de woning aan de C.L. Bressersstraat 17 in Dongen te sluiten na de vondst van een hennepkwekerij. De woning wordt voor de duur van 3 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 30 september 2018 trof de politie in de woning een hennepkwekerij met 274 hennepplanten en 22 hennepstekken aan.

Tijdelijke sluiting
Van maandag 29 oktober tot woensdag 30 januari 2019 is het verboden het pand te betreden.  Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. De gemeente heeft de omgeving per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid.  Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen