Na groot succes tweede editie van de Winterfair op mavo Cambreur College

Foto:

Vorig jaar organiseerden docenten en leerlingen van de Cambreurmavo de zeer succesvolle eerste Winterfair ten behoeve van het goede doel: de Voedselbank in Dongen. Hoog tijd voor de tweede editie. Op vrijdag 23 november zijn de deuren van ons mavogebouw aan de Bolkensteeg van 16.00 tot 21.00 weer voor iedereen geopend.

Als Cambreur College staan we midden in de Dongense gemeenschap en we vinden het belangrijk om daar daadwerkelijk gestalte aan te geven. Dit doen we al op verschillende manieren, maar we willen het nog concreter maken voor onze leerlingen en hen daar ook een rol in geven. Bij het vak Dienstverlening & Producten moeten leerlingen praktijkopdrachten uitwerken. Denk aan het opzetten van een activiteit, het leren maken van een begroting, het promoten van evenementen etc.  Dit jaar zetten vier leerlingen in het bijzonder zich in voor de tweede editie van de Winterfair. Max, Evi, Zoë en Ellen uit mavo 4 zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ze werven leerlingen om te helpen op deze dag, zorgen voor loterijgeschenken en benaderen bedrijven om te sponsoren voor voedselpakketten voor De Voedselbank.

Inmiddels zijn er weer veel bedrijven uit Dongen en omgeving die een kraam hebben gehuurd om hun spullen aan de man te brengen. Ook voor entertainment wordt gezorgd. Er zullen optredens zijn en er vindt regelmatig een loterij plaats. Leerlingen uit verschillende jaarlagen zullen een modeshow opvoeren met kleding van Shoeby Fashion. Net als vorig jaar kunt u uw nagels laten lakken voor het goede doel en kinderen kunnen weer onder begeleiding knutselen in het knutsellokaal. Zo kunnen de ouders op hun gemakje rondneuzen in ons sfeervol aangeklede gebouw aan de Bolkensteeg. Uiteraard wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Leerlingen bedenken winterse recepten en zullen deze voor u klaarmaken en aan u verkopen. De volledige opbrengst hiervan is voor het goede doel.

Kortom, er zal van alles te doen zijn voor jong en oud. Iedereen is welkom, óók als u niet op een of andere manier aan onze school bent verbonden. Een gezellig uitje waarbij u de mogelijkheid hebt om alvast wat Sinterklaas-, kerst- of verjaardagscadeautjes te kopen. Een week na de Winterfair, voor Sinterklaas, zullen leerlingen inkopen doen en tassen met (houdbare en verse) goederen inpakken. Deze worden ‘s ochtends naar De Voedselbank gebracht en vervolgens overhandigd aan de deelnemende gezinnen. Vorig jaar werden de pakketten vol enthousiasme ontvangen en we zijn ervan overtuigd dat het dit jaar niet anders zal zijn!

Wilt u ook nog een kraam huren? Dat kan, er is nog een beperkt aantal kramen beschikbaar.  Voor € 20,00 koopt u een plaats op onze Winterfair. De opbrengst van de kramen is voor de Voedselbank, de opbrengst van de verkoop voor uzelf. U kunt zich opgeven bij Marcella Kant ([email protected]) We gaan er met z’n allen weer een mooie dag van maken!

Winterfair Cambreur College – Bolkensteeg 9 – Dongen  23 november 16.00 – 21.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen