Bestuur DongenIce geeft groen licht voor 12e DongenIce.

Foto:

Vorige week werd al bekend dat Van Uitert BV en Nilo voor de vierde keer als hoofdsponsor DongenIce gaan ondersteunen. Een prima deal!  Enkele dagen daarna kan de sponsorcommissie berichten dat het streefbedrag, om veilig de komende twaalfde DongenIce op te gaan zetten, is behaald.

,,Geweldig, we mogen weer een editie organiseren!,” was de eerste reactie van voorzitter DongenIce Annemiek Vervoort. ,,Vooraf hoop je als sponsorcommissie dat alle sponsoren weer meedoen. Maar daar kunnen we niet van uit gaan!” reageert Erik Emons, de man die de sponsorcommissie voorzit. Hij vervolgt: ,,Ieder jaar is het weer spannend of het gaat lukken!” Beiden voegen er aan toe dat er verschillende mogelijkheden zijn om dit grandioze Dongense evenement te ondersteunen.

DongenIce is inmiddels bijna gewoon in Dongen. De sponsorcommissie begint als in augustus, of eerder zelfs, met het werven van sponsorgelden. ,,Ook nu het beter gaat met de economie, wil dat nog niet zeggen dat het gemakkelijk is om sponsoren binnen te halen. Elke sponsor maakt zijn eigen overweging of zij of hij DongenIce wil ondersteunen. Het is vooral belangrijk dat wij als commissie het doel van DongenIce duidelijk kunnen maken,” legt Erik Emons uit, want volgens hem is DongenIce voor iedereen. ,,We willen peuters, kleuters, scholieren, jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden te schaatsen in het centrum van Dongen. Daarnaast wil DongenIce bezoekers laten genieten van een winters evenement.” Sinds vorig jaar is er ook een programma voor mensen met een beperking, de groep G-schaatsers. ,,Zij krijgen ook de mogelijkheid om te schaatsen of het te leren. Een winterbeleving voor iedereen!”

Kleine veranderingen achter de schermen.
Op de vraag, nu Annemiek Vervoort voor het tweede jaar voorzitter is van DongenIce, of er veranderingen zijn aangebracht is het antwoord: ,,Er is meer aandacht voor speciale groepen zoals gehandicapten en ouderen. Daarnaast zijn er extra activiteiten voor kinderen.”

FLORIS’HAND Curlingcompetitie\
Helaas heeft de curlingcompetitie dit jaar het aantal inschrijvingen moeten inperken. Oorzaak? De feestdagen vallen grotendeels door de weeks. ,,Helaas ja! Dit jaar hebben we dus een beetje pech qua mogelijkheden om te curlen. We wilden de curlingavonden niet extra inplannen op andere dagen als gebruikelijk. Omdat op de andere avonden ook de kinderen kunnen schaatsen, zoals tijdens de twee disco schaatsavonden,” legt voorzitter Vervoort uit.

Nilo’s grote DongenIce fuif
De twaalfde editie van DongenIce ziet er volgens de vele vrijwilligers weer veelbelovend uit. ,,Vertrouwd en nieuwe elementen,” concludeert Erik Emons. ,,Wij hebben weer heel veel leuke activiteiten gepland. Het D’Ice magazine, met alle informatie, valt begin december op de deurmat in de gemeente Dongen met alle programma ‘s. Op onze website kunt u nu al een deel van het programma terugvinden,” besluit Annemiek Vervoort en voegt toe: ,,Dit evenement is geheel afhankelijk van de financiële steun van ondernemers en particulieren. En vergeet niet dat DongenIce geheel draait op vrijwilligers. Zij doen alles pro-deo!”

De eerste feestavond van DongenIce is Nilo’s grote DongenIce fuif op zaterdag 15 december. Hiervoor is het nodig om kaarten te bestellen. De kaartverkoop start op zaterdag 27 oktober via www.dongenice.nl

D’Ice to meet you!

Reacties

article
101529
Vorige week werd al bekend dat Van Uitert BV en Nilo voor de vierde keer
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181025/bestuur-dongenice-geeft-groen-licht-12e-dongenice/
2018-10-25T09:29:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/25092935/dongenice18.jpg
DongenIce, Nieuws