25 oktober: Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Het is vandaag:

  • Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid

Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid
Inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties; De Europese Commissie, die steeds meer Dagen uit roept, en niet alleen zichzelf maar ook ons aan het werk zet. Eén van die Dagen is de Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid op 25 oktober.

Met al die nieuwe Dagen is er heel wat te verwerken (en te vieren!). Desalniettemin is dit een serieuze aangelegenheid. De Europese Commissie wil dat de rechtvaardigheid in Europa voor burgers verbeterd. Dit wordt gedaan door meer mensen bewust te maken van hun rechten, maar ook meer duidelijkheid te geven over onze rechten bij grensoverschrijdende conflicten. En welke betere manier hiervoor is het uitroepen van een Dag?

Meedoen aan de Dag is rechtmatig maar niet plichtmatig. Iedereen mag aan de Dag meedoen, van burger tot professional, en van jeugdige tot Lidstaat.  Meer over de Dag vindt u hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen