29 september: Draag Rood Dag….en meer

Foto: CC0/Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Vandaag is het:

  • Dag van het Veilige Transport
  • Draag-Rood-dag
  • Internationale Dag van het Hart

Dag van het Veilige Transport
Het lijkt ons niet meer dan logisch dat transport vooral veilig moet zijn, maar voor verzekeringsmaatschappijen is dat zo belangrijk, dat één ervan zelfs de Dag van het Veilige Transport in het leven heeft geroepen. Iedere laatste zaterdag van september worden chauffeurs die ‘veilig’ en schadeloos rijden extra beloond, en zijn er campagnes om het veilig transporteren van goederen te stimuleren.

De Dag van het Veilige Transport is georganiseerd door TVM Verzekeringen, en is bedoeld om “de Nederlandse toppositie in het veilige transport te versterken”. Tijdens de Dag wordt onder andere een manifest gepresenteerd waardoor chauffeurs weten dat ze hun vrachtwagens niet als botsauto’s moeten gebruiken, en krijgen chauffeurs die een aantal jaren schadevrij zijn een insigne.

Meer informatie is te vinden op deze website.

 

Internationale Dag van het Hart
Je hart is een erg belangrijk orgaan. Dat hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. Helaas zijn hart- en vaatziekten ook de nummer een doodsoorzaak in de wereld, met maar liefst 17,2 miljoen slachtoffers per jaar.

Om mensen en overheden in te lichten over de gevaren van hartziekten heeft de World Heart Foundation de Internationale Dag van het Hart, of Wereld Hartdag opgericht. Voorheen op de laatste zondag van september, maar nu gewoon elk jaar op 29 september. Wist u bijvoorbeeld dat 80% van die 17 miljoen slachtoffers gered had kunnen worden, hadden zij zich onthouden van de grootste risicofactoren als roken en ongezonde voeding? Dat geeft te denken…

Informatie over de Dag is op de website van de WHF te vinden

Draag-Rood-dag
In de week van Dress Red Day organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.

Om mee te doen aan deze Dag is een slimme actie bedacht: draag rood! Hoewel de Dag vooral gericht is op vrouwen, kunnen ook mannen natuurlijk hun medeleven tonen. Meer informatie? Die staat op de website van de Hartstichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen