Parkpodium half oktober klaar

Foto:

Park Vredeoord heeft vanaf half oktober een fraai parkpodium. In de week van 8 oktober wordt de vlonder gelegd en 1,5 week later staat het podium er. Dat antwoordde wethouder Rolf Vullings op vragen van Volkspartij Dongen-raadslid Denise Kunst. Het raadslid was enigszins gealarmeerd door berichten dat de oplevering van de vlonder en dus de aanleg van het podium weer vertraging had opgelopen.

Maar wethouder Vullings maakte korte metten met die onzekerheid; het podium staat er 1,5 week na 8 oktober, ’ zei hij resoluut. Het podium is een langgekoesterde wens van Stichting Parkplezier die er alles aan doet om van Park Vredeoord een prettig en aantrekkelijk gebied te maken, waar Dongenaren graag hun vrije tijd doorbrengen. Ook politiek Dongen was enthousiast en zag duidelijk de meerwaarde van een podium als schakel tussen de Cammeleur en het Park. Om die reden komt het podium ook tussen de terrassen van De Cammeleur en Vredeoord.

Zo enthousiast als iedereen was over de realisatie van het podium, zo moeizaam verliep de uitvoering. Keer op keer kwamen er nieuwe ‘beren op de weg’. Zo staat op de plek van het podium een oude Amerikaanse eik, die men graag wilde behouden. En dat vereiste dus de nodige creativiteit. De oplossing is gevonden in de aanleg van een zwevende, waterdoorlatende vlonderconstructie, waardoor de wortels van de boom niet beschadigd worden. En die vlonder wordt dan nu eindelijk over een week geplaatst.

Het podium is bedoeld voor kleinschalige optredens; te denken valt aan voordrachten of lezingen, toneel of cabaret, muziekuitvoeringen en demonstraties van dans en sport. Een programmacommissie gaat aan de slag om voor het voorjaar van 2019 zo’n 10 tot 15 kleinschalige optredens te organiseren.
Naast optredens kan het podium ook gebruikt worden om park Vredeoord te presenteren als het aantrekkelijke groene hart in het centrum van Dongen en voor promotie van culturele activiteiten en organisaties.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen