Volkspartij wil extra handhaving bij verkeersovertredingen

Foto:

Volkspartij Dongen wil dat op bepaalde plaatsen in Dongen extra gehandhaafd wordt op verkeersovertredingen. Volgens het VPD-raadslid Rob Biesheuvel loopt het gedrag van sommige verkeersdeelnemers de spuigaten uit.

Als concrete ‘hotspots’ voor overtredingen noemde het raadslid de rotonde Middellaan-Gasthuisstraat (fietsers rijden er in de verkeerde rijrichting), de oversteek bij de Schaepmanlaan bij het voormalige pand van de bibliothek, Hoge Ham (veel auto’s rijden in de verkeerde rijrichting en trekken zich niets aan van het eenrichtingsverkeer) en Kardinaal van Rossumstraat (hier rijdt vrachtverkeer door waar dat niet mag).

Het raadslid kwam ook al meteen met een voorstel op de proppen. ‘Ik heb begrepen dat er op 1 en 28 oktober bij de politie nog ruimte is voor extra handhaving. Wilt u deze 2 dagen extra handhaving aanvragen bij de politie?’, vroeg hij aan de burgemeester.  Maar die stond niet meteen te springen. ‘Het is mij niet bekend dat er op die twee data ruimte is. Ik weet wel dat er 23 oktober weer een rent-a-cop dag is. Bovendien zit de politie ook nog midden in de acties in verband met de CAO- onderhandelingen. Ik heb wel de BOA’s gevraagd op deze plekken extra te controleren’.

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
99795
Volkspartij Dongen wil dat op bepaalde plaatsen in Dongen extra gehandhaafd wordt op verkeersovertredingen. Volgens
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180914/volkspartij-wil-extra-handhaving-verkeersovertredingen/
2018-09-14T13:26:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2016/02/29120934/politie5.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws