Feestweek H. Hartschool 100 jaar

Foto:

Afgelopen week van 25 t/m 29 juni was het dan eindelijk zover: de feestweek op de H. Hartschool. Op 2 april j.l. werd de officiële oprichtingsdatum van 1 april 1918 herdacht en nu was de tijd aangebroken om te starten met de extra feestelijke activiteiten voor de kinderen.

Op maandagochtend was het plein rond de plataan ingericht met ontbijttafels en werd er door de kinderen rond het thema Gezonde School, lekker gesmikkeld van alle verse lekkernijen. Een prachtig gezicht en wat trof men het met het mooie weer. In de middag stond de vossenjacht gepland met oma’s en opa’s. Een 120 grootouders hadden zich aangemeld om met hun kleinkind(eren) op stap te gaan in West 2. Daar hadden de vossen uit groep 7 en 8 zich verscholen, opvallend en minder opvallend. Kinderen zaten te vissen in de Donge, lapten ramen, artsen redden levens, vuilnismannen, er werd paardgereden enz.… Door de felle zon ook een grote drukte bij de drinkpost. Een geweldige middag waar oma’s en opa’s en alle kinderen veel plezier aan hebben beleefd.

Op dinsdag stonden de workshops gepland. Tot nu toe werden die op de jaarlijkse HeiligHartCultuurDag verzorgd door ouders en leerkrachten maar dit jaar wilde men de keuze veel breder hebben. Alle kinderen hebben een creatieve en sportieve workshop kunnen doen en daarnaast nog een activiteit met eten. Het was een hele uitdaging om iedereen op tijd op alle plaatsen in school en in Dongen te krijgen maar dat is prima gelukt. Van een schoonheidssalon tot ballonfiguren maken, verdedigingsporten, lasergamen en les van echte DJ’s, percussie, techniek, mooie figuren maken op bankjes, koekjesbakken, enz…. teveel om op te noemen. Tussendoor werd er nog voor meer dan 400 personen een lunch verzorgd. Een zucht van verlichting toen het allemaal klaar was maar vooral ook trots op al twee mooie dagen.

De feestelijke sportdag op woensdag had ook een heel ander karakter dan de gewone sportdagen. Normaal ligt de nadruk natuurlijk op alle atletiek-onderdelen en wordt er op niveau van de kinderen gesport. Nu waren er groepen geformeerd met kinderen van groep 1 t/m groep 8. Zij trokken gezamenlijk op over het Atledo-veld om allerlei sportieve opdrachten bij het waslijnenspel te vervullen. Na dit spektakel was het goed dat er een vrije middag kwam. De warmte, alle activiteiten en het gesjouw hadden al veel energie gevraagd van de kinderen, de hulpouders en het team.

Op donderdag gingen de jongste kinderen met bussen naar de speelboerderij De Steenuil in Oirschot en zij hebben zich daar prima vermaakt. De oudsten reden richting het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar is sinds kort “De Canon” geopend. Dit is een spectaculaire presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland van hunebed tot heden. Het is een ondergronds interactief museum. De digitale opdrachten bleken een schot in de roos en werden serieus door de kinderen gedaan. Ze maakten zelf reportages. Geweldig dat ze daar op zo’n positieve manier mee omgingen. Natuurlijk werd het park buiten ook bezocht.

Na vier prachtige, warme, intense, volle en geweldige dagen was iedereen wel toe aan een rustdag: vrijdag lekker vrij. Het team heeft op deze vrijdag in de vooravond met een gezamenlijk etentje afscheid genomen van de interieur verzorgster Rian van den Kerkhof, Juffrouw Ans Caron, Juffrouw Ella Trommelen en Meneer Gerard Jansen. Zij zijn allen met pensioen gegaan. Ook de IB-er Yvonne Hamers was er voor het laatst, zij gaat buiten het onderwijs werken.

Het is een mooie week geworden en nu op naar de toekomst. Op weg naar een nieuwe start, nieuwe mogelijkheden en kansen straks in een nieuw schoolgebouw in de Beljaart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen